И властите в Португалия почнаха Роналдо

0
ronaldo djordjina

Кристиано Роналдо е бил разпитван от португалската полиция в началото на юни като свидетел в разследването срещу хакер за изтичане на информация за футбола, съобщиха местните медии, цитирани от АФП.
Роналдо е бил изслушан като „свидетел и жертва“ в „пълна дискретност“ от съдебната полиция, съобщи Диари де Нотичиас. Попитана за подробности от АФП, полицията отказа да отговори.
Нападателят на Ювентус беше една от основните цели на португалския хакер Руи Пинто.Финансовите разкрития предизвикаха проблеми на Роналдо с испанските данъчни власти. Изтеклата от Пинто информация също разкри обвинения в изнасилване, които той отрича. Пинто бе екстрадиран от Унгария през март и арестуван при завръщането си в Португалия.Адвокатите му твърдят, че Пинто е „много важен европейски информатор“ и продължителното му задържане в досъдебното производство представлява организиран „съдебен тормоз“.
Португалските власти подозират, че Пинто е получил достъп до компютърните системи на португалската държава, футболния клуб на Спортинг Лисабон и инвестиционния фонд Doyen Sports и след това е публикувал поверителни документи в интернет. След това хакерът изнудвал Doyen за пари, за да скрие компрометиращи документи, но той се защити, че е направил това, за да покаже нечестността във футбола.
Миналата седмица португалският седмичник Сабадо съобщи, че прокуратурата иска да разшири обхвата на разследването и да удължи задържането на Пинто.