И това го има! Бивш собственик на ЦСКА фалира!

0
pramod mital aleksandar tomov

Бившият собственик на ЦСКА Прамод Митал фалира. 64-годишният индиец е обявен в несъстоятелност заради дългове от 130 милиона лири. Медиите в Англия съобщават, че нещата са тръгнали в лоша посока за бизнесмена, след като е бил разследван за организирана престъпност и злоупотреба със служебно положение.
Брат му Лакшми Митал е 19-ия по богатство във Великобритания, но двамата са в лоши отношения отдавна и няма да му помогне в тази ситуация.
„Те вече не са близки и живеят отделни животи. Лакшми не вижда защо трябва да носи финансова отговорност за брат си. Този дълг няма нищо общо с него“, казват източници преди британски издания.
През 2005 г. Прамод Митал купи 71% от металургичния комбинат „Кремиковци“, а четири години по-късно заводът фалира и спря работа. В края на 2006 г. индийският бизнесмен стана собственик и на футболния клуб ЦСКА, а негов представител в дружеството става политикът Александър Томов. Две години по-късно Митал продаде клуба на собствениците на фирмата за сметопочистване „Титан“.
Само преди няколко години Прамод Митал бе на върха и направи най-скъпата сватба в света, като похарчи 50 милиона лири за празненството на своята дъщеря Шристи. Сватбата включваше спектакъл от Кайли Миноуг и фойерверки, изстреляни от Айфеловата кула. Празненството продължи три дни с над 500 гости, а церемонията стартира в Националния музей на каталунското изкуство в Барселона.