Хванаха в България човека, ограбил Фатих Терим и Арда Туран! Присвоени са 44 милиона долара

0
-
-

Бившият селекционер на Турция Фатих Терим, бившият национал Арда Туран, Фернандо Муслера и Емре Чолак са били измамени от управителя на клона на Denizbank Сечил Ерзан с обещание за високи печалби. Председателят на Съвета на капиталовите пазари (СМВ) Ибрахим Йомер Гьонюл направи изявление по темата в парламентарната комисия по бюджет, съобщи cumhuriyet.com.tr.

Оценявайки дали ще започне разследване, или не, Гьонюл заяви, че въпросният случай е измама. От страна на банката е създаден фонд за набиране на средства от известните лица, с които е било злоупотребявано, а фондът не е бил под контрола на Съвета на капиталовите пазари в страната. Гьонюл заяви: „Фактът, че се нарича фонд и че е представен като фонд, не го официализира пред нашето законодателство.“

Бившият футболист на Барселона и Атлетико Мадрид Туран остана без 13 милиона евро, след като беше измамен от банкерите в родината си. Бившият турски национал попаднал на добре разработената „схема“ и загубил парите, които е спечелил по време на кариерата си. Той директно обвини за този случай Сечил Ерзан, директорката на Denizbank в Истанбул.

„Тя ме излъга. Примами ме с думите, че който инвестира във фонда, който управлява, ще направи добри пари. Дадох й повече от 13 милиона евро“, каза легендата на турския футбол преди дни.

Големи суми загубиха и вратарят на Галатасарай Фернандо Муслера (един милион евро), Емре Белозоглу и треньорът Фатих Терим, които са „олекнали“ с по 300 000 евро.

Организаторите на тази схема са в ареста, като се твърди, че са успели да измамят цели 29 души, като по този начин са присвоили 44 милиона долара.

Али Йорук, който е изнесъл парите на Сечил Ерзан зад граница, е издирен в България. Истанбулската главна прокуратура е установила, че Али Йорук често е ходил в България и се е връщал. Има подозрение, че тези пътувания на Али Йорук са били направени, за да изнесат парите на Сечил Ерзан в чужбина./ „Мач Телеграф“

loading...