Христо Янев тръгна с победа във Враца

0
hristo qnev
-

Ботев(Враца) победи Берое с 1:0 и завоюва много ценни три точки. Старозaгорци пък продължават затъването.

Даниел Генов върна топката на границата на наказателното поле при изпълнението на статично положение вляво от вратата на Берое, откъдето Стефан Велев шутира в 6-ата минута, но топката премина на сантиметри над напречната греда.

Жорди Говеа центрира отляво към втора греда в наказателното поле на Ботев Враца, където от втора позиция навлезе Фраческо Селесте, чийто удар обаче бе отразен от Федиреко Бариос.

Вини Трибуле извиде Майк Севайос зад гърба на защитата на Ботев Враца. Бариос обаче успя да скъси ъгъла и да спаси своя отбор в 14-ата минута.

Мирослав Маринов напредна по дясното крило на нападението на домакините в 20-ата минута и сви топката за Даниел Генов. Преди това обаче Франческо Селесте направи шпагат, а топката тръгна към собствената му врата. Родриго Ачинели обаче внимаваше и улови топката.

След центриране от корнер за Берое в 24-ата минута, Лусиано Скуадроне се извиси над всички в наказателното поле на Ботев Враца и отправи изстрел с глава, който обаче бе спасен от Бариос.

Селесте напредна по дясното крило и сви топката за Франсиско Политино, който комбинира с Вини Трибуле, чийто удар от близко разстояние бе неточен в 34-ата минута.

Най-чистото положение за Ботев Враца дойде в 38-ата минута, когато Браян Мендоса получи топката по десния фланг. Крайният бранител на домакините навлезе в наказателното поле и шутира от малък ъгъл, което се оказа грешно решение, тъй като Мирослав Маринов бе на стрелкова позиция пред опразнената врата.

Ботев Враца започна по-активно в началните минути на второто полувреме. В 53-ата минута Марко Мажуга изведе Мартин Смоленски на чиста позиция, но ударът на младия футболист премина покрай десния страничен стълб на вратата на Берое.

Диего Барбоса пусна дълго подаване за Даниел Генов в 56-ата минута. Лусиано Скуадроне застана на пътя на топката, но не се разбра с Родриго Ачинели. Генов се възползва от създалата се ситуация, открадна топката и я изпрати в опразнената врата, за да изведе Ботев Враца напред в резултата.

Жан-Пиер да Силва бе изведен зад гърба на отбраната от Диго Барбоса. Той овладя обаче изгуби равновесие при удара и не намери очертанията на вратата на Берое в 73-ата минута.

Франко Рамос се оказа последен в защитата на Берое, като събори Марко Мажуга, който се откъсваше и излизаше сам срещу Родриго Ачинели. За това си действие защитникът на гостите получи директен червен картон в 84-ата минута и остави своя тим с човек по-малко на терена.