Христо Янев: Футболът, който играхме, е различен от този, който искаме

0
hristo qnev
Снимка: facebook.com/BotevVratzaOfficial
-

Старши треньорът на Ботев Враца Христо Янев поздрави футболистите си след победата с 1:0 в мача на дъното срещу Етър от 30-ия кръг на efbet Лига.

„Заслужена беше победата. Въпросът е, че футболът, който играхме, е различен от този, който искаме. Създадохме ситуации, не допуснахме гол, което са все позитивни неща за нас“, каза Янев минути след края на мача във Враца.

Наставникът на врачани коментира и трудното положение, в което се намират Ботев Враца и Етър: „Мисля, че трябва да поздравим Светльо Петров и отборът му за това, че промени системата на игра след червения картон. Въпросът е, че се намира в тежка ситуация, както сме и ние. Имахме късмет, че вкарахме гол при тази сгъстена защита. Едно е да играеш срещу Ботев Пловдив, който играе открит футбол, друго е да играеш срещу отбор, който играе с 9 човека зад топката“.

„Искахме да бъдем спокойни, да играем бързо с топката, за да не даваме на Етър да се групира във фаза защита, да играем директно по фланговете. За съжаление не се получи до самия край на мача. Лесно е да се говори за това, когато сме отвън, отколкото на терена. Не трябва да искаме нищо по-различно от това, което направихме днес“, каза още треньорът на Ботев Враца.

„Имаме надежда, надеждата остава, докато има надежда, ние имаме шанс да се борим. Надявам се другите отбори да се борят здраво, защото Ботев Пловдив излезе с титулярния си състав. Надявам се и в другите мачове съперниците ни да бъдат сериозни и да дадат всичко, което могат, срещу нас, както правим ние“, завърши Христо Янев.