Херо се затруднява да посочи нови колеги: Не виждам новия Гуардиола

0
dimitar dimitrov
Снимка: facebook.com/spartak1918official

Много от настоящите наставници в елитната и в Б група са един вид възпитаници на Димитър Димитров, а той назад във времето често прогнозира кои действащи футболисти имат потенциал да станат добри треньори. Към момента обаче Херо се затрудни изключително много да продължи линията, като една от причините е, че сега той не работи с голям брой български футболисти.

„В кръга на шегата – не виждам новия Гуардиола“, каза Димитров. „Няма как да посоча бъдещи мои колеги, трябва да съм работил ежедневно с един играч, освен това са важни и разговорите извън тренировъчния процес“, казва той пред „Тема спорт“.

Преди време бургазлията видя заложби в Станимир Стоилов и Драголюб Симонович, на които бе треньор съответно в Левски и Литекс. На по-късен етап Херо каза, че потенциал имат Светослав Тодоров, който в момента е треньор в школата на Кристъл Палас, и Петър Колев, който сега води Спортист Своге, а допреди това няколко години бе асистент на Димитров в Саудитска Арабия и няколко български клуба. Всички те като футболисти често са заговаряли Херо насаме по различни тактически казуси.