Херо пак показа, че разбира от футболисти

0
-

Една от новините след мача Берое – Черно море е, че клубът от Стара Загора има бюджет от над 6 милиона лева. Очакваме опровержение от заралии, защото е ясно откъде идват парите и може да се почувстват неудобно. Но сметките са такива, защото бюджетът на Черно море е малко над 3 милиона лева. А треньорът на варненци Илиан Илиев заяви, че този на Берое е два пъти по-голям.

Някои хора очакваха, че мачът между двата тима в неделя вечер ще мине под знака на финансите. Единият тим трябваше да се задоволи с ролята на фаворит във втората плейофна група след края на редовния сезон, а другият да попадне в шамарите на горната група. Или да приемем, че Берое ще разчита на повече продадени билети срещу силните отбори, а Черно море евентуално да прибере някой лев от Лига Европа. Никаква новина не бе това, че имахме един срещу друг двама от най-разбиращите футболни треньори и още в началото Берое и Черно море показаха, че са добре подготвени тактически. Физически обаче тимът на Илиан Илиев не бе на ниво, а самият той след мача призна, че някъде в последната седмица преди подновяването на първенството нещо се е объркало. Да, ситуацията с принудителната пауза е абсолютно непозната на спортния свят и всеки малко или много е експериментирал кондиционно.

Димитър Димитров-Херо, който днес навършва 61 години, явно бе налучкал методиката на физическата подготовка през последната седмица и неговите хора бяха по-подвижни и гъвкави, а от там и показаха по-смислена игра. Твърде интересно би било да видим как щяха да са нещата тактически и игрово, ако нямаше прекъсване. Но това сега бе победа на щаба на Херо над щаба на Илиан Илиев, защото при научени отбори надделява физиката, а и индивидуалните проблясъци. Този компонент е на страната Берое и така ще е до края на сезона, когато на терена е Мартин Камбуров. Пак той се появи, когато бе станало скучно, пак отпуши мача, пак той даде разликата, но пък и видяхме защо се стига до раздяла с Берое след края на кампанията. На 39 години няма как Камбуров да бъде полезен от първата до последната минута във всеки един мач.

За пореден път се видя, че Херо разбира от футболисти и при него така наречените ментета са изключителна рядкост. Подаването на Октавио и головият удар на Йосипович са поредното доказателство за това.