Херо беснее за фалита на Иртиш: Това е ужасно управление, затова бях уволнен! Не искам да чуя името на Булат Бакауов

0

Бившият отбор на Димитър Димитров – казахстанския Иртиш Павлодар обяви фалит и се отказва от участие в казахстанското първенство. Специалистът работи в два периода в клуба. Той бе начело на тима от 2015 до 2017 година, а след това през сезон 2018/19 отново пое Иртиш. През 2016 година Димитър Димитров изведе отбора до брозновите медали в Казастан. Той бе силно огорчен от обявения фалит и сподели пред sports.kz кои са виновниците за това. В момента специалистът е начело на Берое.

„Просто е ужасно. Как все още може да се коментират подобни новини? Това е срам за Павлодар и целия казахстански футбол. Иртиш е много титулуван отбор, който има хиляди фенове, които страдат и се радват с него. Не мога да повярвам, че това се е случило. Това е резултат от факта, че в клуба имаше хора, които не мислеха за отбора, а поставяха собствените си интереси над всичко останало“, заяви Херо.

„Всеки е виновен за случилото се – ръководството на клуба. Оставете дълговете, които са към мен. Дори не го мислете (б.а. Иртиш трябваше да плати 1,2 милиона евро на треньорския щаб на Димитров), но само вижте колко дългове е натрупал клуба през последните две години. Това е ужасно управление! Затова бях уволнен – защото не исках да участвам в подобни сцени. Веднага казах това“, каза треньорът на Берое.

„Не е проблем, че се оттегли генералният спонсор. Това не е сериозно. Иртиш постоянно имаше проблеми. Имаше моменти, когато не получавахме заплати в продължение на пет-шест месеца. Това показва лошо управление“, добави още той.

Димитър Димитров бе запитан дали първият признак е бил, че на него му забранено да тренира отбора, а след това бе уволнен.

„Не искам дори да си спомням този срам. Те се държаха много грозно. Знаех какво казват играчите и кои журналисти идваха при нас. Не съм глупак. Какво може да се направи, когато ръководството не помага, а само се намесва? В края на краищата винаги можете да говорите по човешки начин…Но те действаха недостойно. Не искам да чуя името на Булат Бакауов. Ако ви кажа какви думи каза на мен и моите асистенти на стадиона…Не може да си представите колко обидни бяха“, заяви Херо.

„За мен Иртиш е много скъп клуб. Оставих много приятели в Павлодар, хора, които ме уважават. В Иртиш имах красиви моменти. Надявам се, че ще се върне на мястото, което заслужава, възможно най-скоро. Иртиш е един от най-титулуваните клубове в Казахстан и при всякакви обстоятелства трябваше да се направи всички, за да може да бъде спасен. Спонсорите не са виновни. Обвинявайте онези хора, които винаги са мислили само за собствените си интереси. Знаете ли защо се завърнах в Иртиш през 2018 година. Не за лидерство. Ръководството не искаше да ме вижда в отбора. Те знаеха какъв човек съм и че не участвам в подобни схеми. Поканиха ме само заради натиска на феновете“, заяви Димитров.

„Футболът е социално явление. Повече от 50 години отборът съществува, феновете го обичат. Това е гордост, лицето на Павлодар. Не прочетох нещо, което да се случва в другите отбори. По цял свят има финансови затруднения, но всички намират опции за оцеляването си. Намаляват заплатите в клуба и се спасяват. Това е нормално – но никой не фалира клуба. Жалко е, не само за Павлодар, но и за целия футбол в Казахстан“, каза Димитров.

loading...