Гришо със знакова победа на Уимбълдън(ВИДЕО)

0
GRIGOR TREVA
-

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров довърши безупречно започнатото вчера и осъществи гръмка разгромна победа над световния номер 10 Франсис Тиафо – 6:2, 6:3, 6:2 за 99 минути игра.


Така топ ракетата ни се класира за трети път в кариерата си на осминафиналите на “Уимбълдън”, където ще срещне Холгер Руне, който по крайно драматичен и фрапантен начин вчера осъществи обрат срещу Алехандро Давидович Фокина в дълъг тайбрек на петия сет.
“Бях наясно колко сериозен съперник е той. Трябваше да съм много концентриран, защото той предлага много оръжия на корта – сервис, ретур… Трябваше да съм много силен във всички компоненти. Но аз всъщност се наслаждавам на всеки един ден тук и това много помага, а и публиката е невероятна винаги”, каза Григор в интервюто си на корта.

„Ще видим колко далеч мога да стигна. Обичам да играя в неделя, защото винаги това е финал, но в тези турнири е просто трети кръг. Страхотно е, че съм във втората седмица на турнира. Всичко се развива много добре и дано картите ми се наредят правилно.

Аз съм на 32 години, а Холгер е на 20. За мен лично не е важно да се фокусирам върху възрастта на противника. Много ми е приятно да играя тук, колкото по-възрастен ставам, толкова повече оценявам такива мачове. Естествено, че Руне е млад, опасен и талантлив, но аз също съм такъв, ако изключим “млад”, пошегува се накрая Гришо.

Димитров постигна победа номер 19 на “Уимбълдън” в кариерата си и във вечната българска класация изостава вече само от Магладена Малеева, която е с 21, но изпревари другите легендарни сестри Катерина и Мануела.