Григор Димитров започна с победа пресявките в Куинс

0
GRIGOR TREVA

Eдинственият българин в тенис елита Григор Димитров започна с победа сезона на трева, макар и в малко по-нетипични условия – квалификациите на турнира в “Куинс” от категория АТР 500.

Шампионът от 2014 година се справи с 6:3, 6:4 за 59 минути игра с 91-вия в световната ранглиста Александър Вукич.Ако постигне още една победа, Гришо ще влезе в основната схема на турнира, но за целта първо трябва да елиминира Фелисиано Лопес или Артур Риндеркнеш.

Димитров пласира 13 аса и загуби само една точка на вкаран първи сервис, чиято ефективност беше 58%. Той направи по един пробив в двата сета и солидното му ниво на подаване му помогна сравнително рутинно да се справи с първото си препятствие.

Освен 13-те аса, Гришо реализира още пет уинъра, а направи и 17 грешки, докато съотношението на съперника му беше 11/19 (седем аса).

Димитров избра да се включи в квалификациите в “Куинс”, за да натрупа повече игрова практика на тревна настилка. За последно това той съзнателно направи в края на май 2019-а в Женева, когато преодоля двата кръга на пресявките, а после отстъпи в първия кръг на основната схема на Федерико Делбонис.