Гръмна страшен скандал в тениса!

0
1542111645gettyimages 1060302612
-
-

Френският тенисист Жулиен Бенето скочи на Роджър Федерер, като го обвини, че получава специално отношение в някои от турнирите от Големия шлем. Бившият шампион на двойки от „Ролан Гарос“ (2014 година) обяви още, че Laver Cup предизвиква конфликт на интереси, тъй като US Tennis Association и Tennis Australia са акционери в надпреварата:

„Световните тенис организации започват да се огъват. Неговият турнир е демонстративен и няма никакви спортни критерии при избора на участниците. Но това не пречи да се дават по 750 хиляди долара на такива като Ник Кирьос.“

Бенето наблегна на това, че 12 от последните 14 мача на швейцареца на Australian Open са изиграни във вечерните сесии на някои от най-големите кортове, което го лишава от неприятното задължение да се състезава в неблагоприятните за тенис метеорологични условия в Мелбърн.

 

Новак Джокович обаче излезе и защити швейцареца. Той отвърна на критиките, че мъжкият тур има проблем с фаворизирането на някои играчи.

„Ако като цяло говорим за предимството на едни играчи спрямо други, нормално е организаторите на турнирите да имат специално отношение към топ играчите, към звездите си, така че те да се чувстват възможно най-добре“, каза Джокович, отговаряйки на въпрос за фаворизирането на звездите.

„По отношение на програмата, която е важна, всеки е взискателен, но тя не се определя само от турнирните директори, а и от лица на АТР. Федерер заслужава специално отношение, защото той е шесткратен шампион в Австралия и може би най-великият играч в историята. Хората искат да го гледат на централния корт и то в най-добрите часове. Разбирам позицията на Жулиен, защото понякога изглежда, че някои играчи са привилигировани на някои турнири. От друга страна, трябва да разберете, че Федерер е водеща сила в тениса по отношение на приходи, популярност“, допълни сърбинът.

loading...