Грък спечели „Долчини Къп“ в Банско и Разлог

0
IMG 8235

Полихронис Цорцакис от националния отбор на Гърция спечели двудневното международно колоездачно състезание „Пътя на римляните“, последен кръг за сезона от веригата „Долчини Къп 2019“. В надпреварата, която е от категория 2.2 на ЮСИ, участваха 90 колоездачи от 18 отбора, от които 12 чуждестранни.
Днешният втори 151.6-километров етап в района на Банско и Разлог беше спечелен с финален спринт от словака Ян Андрей Цули от КК „Дукла Банска Бистрица“ с време 3:30.21 часа. Той изпревари със сантиметри след разчитането на фотофиниша българина Радослав Константинов от КК „Мартиг“ (Франция). Трети на 12 секунди се нареди Йордан Андреев от СК „Левски“.
Цорцакис, който спечели първия етап вчера, остана четвърти на 22 секунди, а със същото време Николай Михайлов от националния отбор на България. завърши пети. Цорцакис триумфира в крайното класиране с общо време 6:24:25 часа. На 4 секунди след него се класира Марко Данилович от националния тим на Сърбия, а трети на 6 секунди остана словакът Юрай Белан от КК „Дукла Банска Бистрица“.
Михайлов се класира най-напред от българите на четвъртото място с пасив от 18 секунди зад победителя, а Константинов е шести на 34 секунди. Белан спечели класацията за активност с 9 точки, пред Константинов с 5. Словакът Марек Цанецки от КК „Дукла Банска Бистрица“ стана най-добър катерач с 5 точки, а Михайлов остана четвъртия в тази категория с 2 точки.