Градев призова: Всички да се обединим в кандидатурата на Стилиян Петров! Досегашното ръководство на БФС иска да саботира Конгреса

0
georgi gradev

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Георги Градев отличи Стилиян Петров като човека, който да оглави футболната централа и да сложи край на разделението в родния футбол. В интервю за предаването „Денят започва“ по БНТ спортният адвокат заяви, че очаква саботаж на предстоящия Конгрес.

„Ако разумът надделее, всички кандидати трябва да се обединим в една кандидатура. Ние даваме повод на статуквото да остане на власт. Досегашното ръководство иска да саботира Конгреса и да обжалва каквото и решение да се вземе. Според мен на Конгреса трябва да отиде само един кандидат, който да мине през парадния вход и да приключи цирка. Да видим как ще обжалват само един кандидат. Бутат се умишлени кандидатури, които целят да развалят обединението“, сподели той.

Експертът по спортно право посочи опита си, с който може да допринесе за развитието на футбола и нас.

„Нито един от конкурентите ми не е реалист. Аз съм единственият, който е постигнал нещо като управленец в спортна федерация. Шест месеца управлявах шахмата и съм европейски шампион на отборно ниво. Нито един от конкурентите ми няма офис-щаб. Никой не критикува случилото се през последните 18 години, с изключение на Димитър Бербатов“, добави той.

Според него Стилиян Петров е фигурата, която притежава нужните качества, за да постигне обединение във футбола.

„Трябва да има една фигура и това е Стилиян Петров. Не искам да разцепвам екипа на Бербатов. Има само едно име, което може да събере всички на едно място. Той е всичко в едно. Аз виждам комуникативност само в него. Всеки от нас има качества, но не достатъчно, включително и аз. Има един, който може да използва качествата на всички. Изпълкомът е най-важният орган, но президентът е обединяващият човек. Ако няма обединение, ще си говорим само лоши неща през следващите 4 години“, допълни той.