Готов ли е Черно море за титлата? Ще се види днес в Разград

0
cherno more otbor

Днес зимният шампион Черно море излиза в първия си пролетен мач, на може би най-трудното място за гостуване в Първа лига – „Хювефарма Арена“ в Разград. Към днешна дата „моряците“ водят с 3 точки пред „орлите“, но пък са и с мач повече.

„Още преди първенството имахме амбиции за тройката. Държим на поставената цел и никой не е обременен, а се наслаждаваме на момента“, коментира преди срещата наставникът на моряците Илиан Илиев. Неговите думи ясно показват, че той иска да свали напрежението от своите играчи. Да, уж на „Тича“ не мислят за титла, но бъдете сигурни, че всеки футболист на варненци тайно си мечтае за това. И днес в Разград е моментът да се види дали те наистина могат да предизвикат Лудогорец или отборът на Георги Дерменджиев ще си вземе своето и всичко ще си продължи постарому. През този сезон Черно море вече веднъж победи орлите – 1:0 на „Тича“. И по принцип винаги моряците се борят здраво с Лудогорец. Но в повечето случаи „орлите“ са отборът, който взима своето по един или друг начин. „Фактите за тях са известни. Имат много добри единици, а и играха с почти един и същи състав в зимните проверки, без да правят големи ротации. Това е изключително сериозен отбор за нашите стандарти. Използвам момента да пожелая успех на Лудогорец в Лига на конференциите. Колкото по-напред стигнат, толкова по-хубаво ще е това за българския футбол“, каза още Илиан Илиев преди броени дни.

От своя страна Лудогорец започва тромаво футболната пролет. Две равенства срещу ЦСКА 1948 и Сервет. По-скоро неубедителна игра за стандартите и класата на отбора. Но пък същевременно с това точно тези дербита събуждат играчите на Георги Дерменджиев. Те обичат да са под напрежение, ножът да е опрял до кокала и точно тогава да покажат какво могат.

Факт е, че за орлите днешният мач с Черно море не е най-важният на света, защото предстои тежък реванш със Сервет от Лигата на конференциите. Все пак и равен няма да е лош за орлите, защото те ще запазят разликата с Черно море, ще са и с мач по-малко. Но пък в Лудогорец никога не си правят подобни сметки, те играят във всеки мач за победа. Дали ще се случи, това вече е друг въпрос. Просто днешният двубой е изключително важен за Черно море. Защото в него ще се види дали наистина „моряците“ на Илиан Илиев са готови да влязат в битката за титлата. Или просто ще се борят за тройката, което в крайна сметка също си е голям успех.

Богомил Русев/ „Мач Телеграф“