Гонзо: С победи в следващите два мача се връщаме в играта! Ще имаме изграден отбор за следващите 5-6 години

0

Очаквам отборът да излезе пределно мотивиран, ние нямаме друга алтернатива освен да искаме да победим. Това каза Георги Иванов пред камерата на БНТ часове преди мача на националния ни отбор с Черна гора от квалификациите за Евро 2024. Двубоят от група G на Градския стадион в Подгорица започва в 19:00 часа българско време. Срещата може да наблюдавате НА ЖИВО по БНТ 1, БНТ 3.

„Агресията е едно от нещата, които трябва да има отбора. Ние нямаме тази класа да играем с лекота и да владеем топката, трябва да търсим тази агресия, да завършим бързо ситуациите, които имаме. Ние имаме млад отбор, но докато натрупат опита, трябва да компенсират с много тичане и с много борба“, заяви още техническият директор на БФС.

Според него България не е играла добре в контролната среща с Иран преди три дни, но се надява тимът ни да покаже своите истински възможности в мача довечера.

Иванов заяви още, че стадионът на Ботев Пд е перфектно място за футбол, но домакините трябва да направят някои промени в съоръжението. „Смятам, че Пловдив е добро място за националните отбори“, заяви Иванов.

„Когато паднахме от Унгария ме питаха дали имаме шансове да се класираме или пак ще доиграваме, смятам, че ако България победи в следващите два мача, се връща в играта. Смятам, че България с този отбор, който има с млади футболисти, ще има изграден отбор за следващите 5-6 години“, каза още Георги Иванов.