Гонзо обяви целта пред „лъвовете“ и отсече: Ще бъдем безкомпромисни в лицензирането на клубовете!

0
georgi ivanov
Снимка: bfunion.bg

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) – Георги Иванов – посочи спечелването на групата в Лигата на нациите като цел пред българския национален отбор. Бившият футболен национал остана доволен от видяното от националите в мачовете с Румъния и Словения.

„В мача със Словения видяхме мотивирани футболисти, които искат да дадат най-доброто от себе си. Видяхме синхрон и позитивизъм, което ни радва. Не трябва да изпадаме в еуфории, защото са контролни срещи. Това обаче ни дава основание, че вървим в правилната посока. Отборът си беше мотивиран и преди Илиан Илиев. Колективът е добър. Илиан Илиев ще бъде треньор и следващите години и му се дава карт-бланш да развива отбора“, сподели той в интервю за БНТ.

Пловдивчанинът е категоричен, че България се цели да оглави групата си в Лигата на нациите.

„Трябва да очакваме да спечелим Лигата на нациите. Ще бъде трудно. Всеки трябва малко да промени и начина си на игра. Ако играехме на контраатака, с тези отбори трябва да владеем повече топката. Нашата цел е да спечелим Лигата на нациите или в най-лошия случай да бъдем втори. Видяхме, че имаме футболисти, които не са незаменими. Изборът е голям“, допълни футболист № 1 на България за 2000 и 2001 г.

Голмайсторът на българското първенство през сезон 2000/01 уверява, че ръководството на футболната централа работи за подобряване на нивото на българския футбол.

„Направихме много промени в структурите на БФС. С много млади хора и професионалисти. Опитваме се да вдигнем нивото. Ще бъдем безкомпромисни в лицензирането на клубовете. Никой не иска да играе по някакви ниви. Всеки трябва да се съобразява“, добави Иванов.

Левски уреди трима нови