Големият спонсор се маха от Ман Юнайтед заради лошите резултати

0
united sponsors

Манчестър Юнайтед търси нов спонсор и по всичко изглежда, че Шевролет няма да поднови договора си. Американският производител на коли подписа контракт с клуба през 2012 г. на стойност 410 млн. паунда. Тогава начело на тима бе сър Алекс Фъргюсън и отборът се целеше в престижни отличия. Седемгодишният договор влезе в сила от 2014 г.

От тогава до днес клубът се затруднява в първенството е бледа сянка на себе си в евротурнирите. В момента “червените дяволи” са две точки над зоната на изпадащите, а Оле Гунар Солскяер е на няколко слаби резултата от уволниние. Шефовете в “General Motors” не са доволни от представянето на отбора и не възнамеряват да подновят договора.

„Усещането, че сгрешихме го имаше в самото начало. Чувстваме, че платихме твърде много и не мислим да повтаряме тази грешка“, каза представител на американската корпорация.

Човекът, който осъществи сделката е глобалният маркетинг директор Джоел Еваник. Той бил уволнен само 48 часа след този му ход. Мениджърите в “General Motors” били бесни от факта, че трябва да плащат много повече в сравнение с предишните спонсори на клуба – Аon.

Еваник подписал договора без съгласието на неговите работодатели и това е основната причина да загуби работата си. По-късно самият той описа хода си като “безсмислен”.

Според “Sportsmail” Шевролет плаща по 58.6 млн. паунда на сезон. В периода 2010-2014 Aon плаща по 19.6 млн. паунда на сезон, а преди тях AIG плаща по 14.1 млн. на сезон от 2006г. до 2010 г. Клубът започна века със спонсор Vodafone. Той се задържа от 2000 г. до 2006 г. и носеше по 8 млн. паунда на сезон.

Медиите твърдят, че Манчестър Юнайтед вече търси нов спонсор и има оферти от известни марки. Въпреки слабите резултати от клуба смятат, че името Манчестър Юнайтед ще бъде от полза на бъдещите си инвеститори заради репутацията на тима по целя свят. Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд заяви, че приходите от спонсора ще имат ключова роля в трансферната политика на клуба.

Представител на клуба заяви, че и двете страни са изключително доволни от сделката като описа “Шевролет” като “страхотен партньор” и заяви, че ръководството ще стори всичко по силите им, за да поднови договора. От “General Motors” отказаха коментар по темата.