Гочето: Преди Хайнц носеше ЦСКА на гърба си, сега е обратното! Ако проблемите са толкова сериозни, нещата са ясни – нужна е промяна

0
-
-

Бившият наставник на ЦСКА – Георги Василев – сподели мнението си за скандалните разкрития за звездата на ЦСКА-София – Тобиас Хайнц. Както е известно, лидерът на Сектор „Г“ – Иван Велчев – обяви, че норвежецът има сериозни проблеми с алкохола и хазарта.

„Намери се обяснението за една от големите въпросителни на „Армията“ в последните седмици. Представянето на Хайнц беше много далеч от това в началото на сезона. Ако беше стартирал кампанията по този начин, отдавна да е отпаднал от стартовия състав. Но той бе дал доста солидна основа да очакваме, че лошата му форма е само временно явление. Оказва се обаче, че крушката си има опашка и очевидно тези проблеми влияят на играта му. Защото ако преди Хайнц носеше ЦСКА на гърба си, сега ЦСКА го носи на гръб. И постоянно изглежда уморен, крие се по фланга, това са неща, които правят впечатление.

Понякога треньорите в интерес на отбора и целите проявяват компромиси. И ако нещо подобно се е случило и в ЦСКА, в това няма нищо лошо. Стига да има възможност за корекция след това. Смятам, че Нестор Ел Маестро добре знае какво може да използва от Хайнц и ако не го получава, ще вземе мерки. Със сигурност ситуацията за наставника е трудна в момента, особено след шума, който се вдигна около тази ситуация. Но ако проблемите наистина са толкова сериозни, според мен нещата са ясни – нужна е промяна.

Слава Богу, по мое време тези неща не бяха толкова навлезли. Подобни състояния водят до системно нарушаване на дисциплината, което, за мое щастие, през цялата ми кариера не ми се е случвало. Естествено, имало е футболисти, които са обичали да „живеят“, да се почерпят по някой път, но не е ставало практика.

Имал съм случаи, в които съм правил контакт със съпругите на футболистите, уточнявали сме, ако се е изисквала реакция. Особено за хазартни изпълнения по тези машинки, когато навлязоха на мода. Имаше един конкретен случай, в който именно жената на играча беше най-верният отговор и се промениха нещата“, заяви Гочето пред „Тема спорт“.

loading...