Гочето: Левски ще покаже зъби и ще хапе! Не виждам къде е сгрешил Георги Тодоров

0
georgi vasilev

Бившият наставник на Левски Георги Василев коментира пред „Тема Спорт“ треньорската криза при сините. Той сподели мнението си за Георги Тодоров и дали той носи вина за моментното състояние на отбора.

„В никакъв случай Георги Тодоров не е виновен за моментното състояние на Левски. Не виждам къде е сгрешил. Предполагам, че неговото желание е било да промени нещо в този тежък период за сините. Да се осланя на футболисти, които бяха пренебрегвани през годините. Според мен амбициите му са били да възроди отбора от тази криза. Последните му изказвания имаха друг характер, сякаш чувстваше безнадежност. Но е според смисъла на това, че Левски не е на това ниво и място, на което всеки левскар иска да го вижда – да е в конкуренцията за призовите места, Купата на България и да води битки с противниците си. Явно това не го вижда вече на този етап. Смешно е да говорим, че Левски може да попадне в такава ситуация, че да се бори да не изпадне. Това няма да бъде сериозно. Но явно моментното състояние на сините не отговаря на вижданията на Георги Тодоров. Предполагам, че това е повлияло, а и тежестта на избор на играчи, непрестанният натиск и контузиите, които има в тима, са наклонили също везните. Може би най-много повлияха травмите на братя Цоневи. Видя се, че когато заиграха, имаше ентусиазъм, но изведнъж принудително трябваше да отсъстват. Борислав и Радослав бяха много важни за Левски“, заяви Василев.

„Привлякоха се футболисти, които няма да направят кой знае каква кариера, но ще помогнат на тима и дано дадат различен облик на отбора. Да, привържениците на Левски винаги искат тимът да е в битката за шампионската титла и в продължение на време вече се чувства нетърпение към резултатите. Но в тази ситуация точно това е нужно. В момента Левски изживява болест, която трябва да се преодолее с обши усилия. Ръководството според мен прави всичко възможно по силите си. Много важно е, че в този момент зад Левски стоят многобройните фенове, които помагат много и не го изоставят. Да, феновете отправят критики към ръководството, но трябва малко търпение. Според мен, ако в най-скоро време се намери спонсор, клубът ще си стъпи на краката много бързо и неминуемо нещата ще тръгнат в позитивен характер. Но в момента несигурността и липсата на бъдеше е големият проблем, но това всичко е свързано с финансите“, добави още той.

Георги Василев сподели мнението си и за спрягания за нов треньор на сините Славиша Стоянович.

„Има треньори, които ги познавам, но и такива, които не толкова. Знам, че Славиша Стоянович беше начело на Левски преди не толкова дълго време. Щом се спират на неговото име, значи имат някаква идея. Спомням си, че в първия му период имаше някакви амплитуди и обмисляше предложение от националния тим на Латвия. Не мога да си спомня начина на раздяла между двете страни, защото е много важно това. Но щом са се спрели на него, добре. Предполагам, че и условията, които е поставил Стоянович, не застрашават клуба и те могат да си позволят заплатата му. Пак ще се повторя, но е много важно какви финанси са отделили за треньор, защото няма как той да няма някакви изисквания. Не знам и колко истина има в тази новина и дали изобщо се водят разговори със Стоянович. Запознат съм с нещата като читател и не мога да кажа нищо по-конкретно. Няма как да дам оценка за треньорските му качества, а тя идва от хората, които са се спрели на неговото име и мислят, че може да им свърши работа“, заяви Василев.

Бившият треньор на сините сподели и мнението си за предстоящата тежка програма на отбора в първенството с мачове срещу Лудогорец, Локомотив Пловдив, ЦСКА-София и Берое.

„За Левски не е било проблем да се изправи срещу тези отбори, защото това са дерби мачове, най-хубавите двубои. Но вече чувствам, че хората смятат сините като спаринг-партньор на тези тимове. Под съмнение поставят резултатите. Всеки един отбор трябва да си прави ясна сметка, че когато излиза срещу Левски, независимо от състоянието му, той показва зъбите си и хапе“, завърши легендарният треньор.

loading...