Гецата: Не знам как Ботев се ръководи онлайн и какво ще цъфне на гърба му?! Една камара директори общо нямат един хвърлен тъч

0
georgi georgiev gecata
-

Легендата на Ботев Пд – Георги Георгиев – коментира пред „Мач Телеграф“ цялата ситуация в „жълто-черния“ клуб. Той засегна различни теми и заяви, че няма да е зле до края на сезона да се залага повече на български футболисти.

– Г-н Георгиев, правилна ли ще е раздялата с Бруно Балтазар и Азрудин Валентич?
– Те даже много се задържаха! Аз не знам как може Валентич да работи в клуба от дистанция?! Не знам как се ръководи клуб онлайн?! Някой предполагам може да ми обясни как става това. И дали някой фен ще отиде на стадиона, защото футбол се прави от дистанция? Предполагам, че няма да има такъв. Хората искат да гледат добри футболисти, българи.

– Тоест, този ход е трябвало да бъде направен много по-рано? Така ли?
– Този ход с Азрудин изобщо не трябваше да бъде допускан. Балтазар не е толкова виновен. Той седна на горещия стол. Доколко познава футбола, е друг въпрос. Срещу Левски направи две смени в последните минути при положение, че отборът губи с 0:1 у дома… Кой ще дойде след това? Това е големият въпрос?!

– Клубът се обърна срещу Борислав Димитров за подобна позиция…
– Нека и срещу мен, ако искат да се обърнат. Голям праз! Аз няма да стъпя на стадиона, докато едни конкретни лица са там. Има една камара директори в този клуб. Общо всички взети заедно нямат един хвърлен тъч във футбола! Аз не знам къде са играли футбол и какво са постигнали.

– Не сте ли доволен от ръководството на Ботев Пд?
– Как да съм доволен като български играчи в състава почти няма. Не били добри българите… Е добре, а тези чужденци по-добри ли са? Школата не върви добре и това го виждат всички. Само те не го виждат. Дубълът е пред изпадане от Втора лига… Е, за какво го направиха този втори отбор?! Нали беше направен заради българите?! Там играят доста чужденци. И какво правим?! Раздават се едни пари и се плащат всички неща редовно. Ботев Пд е на трето място по бюджет в Първа лига. Поне така се пишеше. Не знам дали е така, но с такъв бюджет в елита на България и за една бройка щяхме да се борим за оцеляване. Стадионът с Левски и Лудогорец беше пълен. Сега колко човека ще отидат на мача с Локо Сф? Ще отидат само тези, които са си платили пакетни билети. Те вероятно ще отидат, за да не са си дали на вятъра парите. За мен не е читава работата. Нека изчакаме лятото и да видим какво ще стане. Чета, че ще се взима младежки национал на Нигерия. Бил играл в отбора на Трелеборг, който е от Втора дивизия на Швеция. Но съм го чувал този отбор.

– Такава ли трябва да бъде трансферната политика на клуба?
– Тя е такава от една година. Не се налагат българи, а се залага само на чужденци. Без да ги обиждам, ама нека покажат качества. Не мисля, че това ще продължи още дълго. По този начин товари ли се клубът?! Това е големият въпрос. На гърба на клуба какво ще цъфне. Дано да няма нищо, но доколкото съм чул, имало 160 човека на щат в клуба. Та те Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед нямат толкова сигурно. Сега предстоят много важни мачове в кавички. Не виждам причина да не се дава шанс на младите български момчета в тях. Дори и да загубят в оставащите срещи – голяма работа! Феновете искат да гледат Ботев Пд такъв, какъвто беше! Не този отпреди 30 години, а само преди 5-6 години, когато спечелиха Купата на България и се играеше футбол. Тогава всички ходехме с кеф на стадиона. И то на Коматево, а не на този хубав стадион „Христо Ботев“. Но тогава играеха хубав и атрактивен футбол, футболистите разбираха какво означава Ботев Пд! Това е най-старият футболен клуб у нас. А освен това имаше истински ботевистки дух! Сега това го няма. Тези стрелят топката към вратата, а тя отива в тъч. Не става така.

– Правилно ли феновете търсят сметка на футболистите за резултатите?
– Правилно е! Ама много време търпяха. Няма за какво да ги поздравяват. Проявиха даже огромно търпение. Гледах срещата с Пирин в Благоевград и при 2:2 противникът имаше няколко чисти положения. Ами ако едно от тях беше влязло? Тогава щяхме да играем за оцеляване. За една бройка беше.