Генчев с ултиматум към роден халф

0
stanislav genchev (1)
Снимка: levski.bg
-

Треньорът на Левски Станислав Генчев е поставил ултиматум на Ангел Бастунов да даде категоричен отговор дали ще премине на „Герена“, съобщава „Тема Спорт“. Крайният срок е днес и 25-годишният футболист ще трябва да сподели своето решение. През последните дни мениджърът на играча Николай Жейнов се опитваше да уреди трансфер на клиента си в чужбина и ако това не се осъществи, то Бастунов ще облече синия екип. Желанието на Станислав Генчев е да има на разположение поне двама нови в началото на подготовката, а до началото на първенството, което е в уикенда 20-21 юли, отборът му да бъде окомплектован. Столичани търсят разиграващ полузащитник, който може да действа и в ролята на нападател, профил, в който се вписва Бастунов. Смяташе се, че 25-годишният футболист е сигурен за Левски, но първото му желание е да заиграе в чужбина. Генчев вече заяви, че халфът има качествата да играе на „Герена“.

Левски вече постигна договорка за един от набелязаните. Сините и Крумовград си стиснаха ръцете за нападателя Алекс Колев. Националът, който взе участие в контролите на лъвовете срещу Румъния (0:0) и Словения (1:1), през тази седмица трябва да бъде официално представен, а от „Герена“ ще платят за него 100 000 евро.

31-годишният таран бе смятан още преди края на изминалия шампионат за сигурен нов при столичани, но в битката за подписа му се включи и Ботев Пловдив, който предложи по-добри условия на играча. Ключова роля имаше както новият треньор Станислав Генчев, който работи с Колев доскоро в Крумовград, така и желанието на нападателя да облече екипа на сините. Таранът стана голмайстор на първенството с 15 попадения. Желанието на Станислав Генчев бе да привлече още един играч на Крумовград – Серкан Юсеин, но халфът отпадна като опция.

Левски уреди трима нови