Г-н Селекционер, г-н Повече българин от българите, доброто ни бъдеще не е свързано с Вас!

0
mladen krastaich
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam
-

Г-н Селекционер, г-н Кръстаич. Българино! Критиките за представянето на отбора и фактът, че след четири кръга нямаме победа, са само и единствено срещу вас, а не към футболистите. Именно вие напук не викахте дълго време Ивайло Чочев в тима, а представянето му срещу Литва и Сърбия показа, че сте грешали тотално. Тези ваши пропуски са от първия мач и са толкова отчетливи, че ако имахте футболна грамотност, щяхте да се извините, а не да се тупате в гърдите. Говорим за сгрешени състави, стратегии и тактики във всеки един от тези 4 мача в квалификациите. Ако този отбор нямаше треньор, а момчетата се разбираха сами в съблекалнята, със сигурност щяхме да имаме поне 2 победи, а не както сега – 0. Срамно е да се гордеете, че срещу 10 човека от Литва „лъвовете” държали повече топката и доминирали. Би трябвало да ви е срам за избора ви на титулярен състав в Каунас, за смените, за стратегията да центрираме като обезумели в наказателното поле на съперника, където нямахме тежък централен нападател, а Литва се бранеше с 5-6 дългуча. И най-вече – да ви е срам, че не променихте тази тактика в хода на мача, след като вероятно дори и вие сте осъзнали, че тя е погрешна.

Стигаме до мача със Сърбия, който изиграхме наистина добре. Поздравления за стратегията, избора на титулярен състав. Тук обаче се провалихте при смените, които ни отслабиха значително, а отделно предизвикаха тотален хаос в редиците ни. Именно заради промените ви, г-н Кръстаич, не победихме.

Истината, г-н Селекционер, е, че критиките са към вас, а не към отбора. Прави впечатление, че постоянно прехвърляте топката на футболистите, за да може след това „благородно” да ги защитите. Не се крийте зад играчите, г-н Кръстаич. Те – футболистите – са одушевени предмети, а не като бутилките и буретата с ракия… Доброто бъдещето на тим е свързано с Кирил Десподов, Ивайло Чочев, Анди Краев, Георги Русев, Илия Груев, Вальо Антов и останалите, които се раздадоха до последен дъх срещу Сърбия и ни накараха да се почувстваме горди от представянето им, независимо от резултата, но не и с вас, г-н По-българин от Българите./ “Мач Телеграф”

loading...
#
предишна статияАкадемик не се спира! Привлече треньор от Славия
Следваща статияОще един отбор в Трета лига остана без треньор