Г-н Иванов, действайте смело!

0
georgi ivanov
Снимка: bfunion.bg

Новоизбраният президент на БФС – Георги Иванов-Гонзо – бе в ложите на националния стадион и изгледа както уникално слабото представяне на бившия му отбор Левски, така и поредните дивотии, сътворени от шепа хулигани на дербито с ЦСКА-София. На безумието хулигани от двете публики да се обстрелват, а невинни хора да залягат зад седалките като в окопи, трябва да бъде сложен край. И това в неделя бе продължение на предишните мачове между сини и червени. Заради 100 лумпени страдат хиляди по трибуните. Които, вместо да гледат случващото се на терена, следят да не бъдат ударени от ракета. Хиляди иззети преди мача, десетки използвани след това?!

Необходими са крути мерки, защото до края на сезона предстои още едно „синьо-червено“ дерби. До момента се разминаваме с „малкия дявол“, но лошото е, че отговорните фактори само се кръстят да не стане „голяма беда“.

Г-н Иванов, действайте смело! Съберете на среща клубовете, СДВР, най-висшето ръководство на МВР. И намерете начин как полицията да направи така, че хората да се чувстват в безопасност. Да могат униформените да арестуват хулиганите, а не да ги гледат безпомощно и само да вдигат ръце, оправдавайки се, че нямат правомощия. Нека бъдат криминализирани тези деяния, защото това си е чист опит за убийство – изстрелваш ракета в тълпата, която като нищо може да осакати или, не дай боже, убие някого.

Ако ли не, има и други решения – дербита без гостуваща публика. Пловдивските Ботев и Локо вече го играха този филм и нищо толкова страшно не се случи. Ако ли пък не -мачове Левски и ЦСКА-София без публика. Да, тази игра е за привържениците. Но щом като животинското взима връх над нормалното, трябва да се действа. При това незабавно!

Янаки Димитров/ „Тема спорт“

Ето как Десподов „спаси“ дузпата на Игор Тиаго!