Формацията на Топчо в Разград бе като кадър от бъдещето

0
levski
Снимка: levski.bg
-

Сезон 2022/23 е почти приключил. За някои фенове на Левски това се случи след фиаското в Европа, за други след отпадането от турнира за Купата, за трети напускането на Станимир Стоилов пък бе причина повече да не стъпват на стадионите. Или казано по-просто – „сините” предоставиха достатъчно извинения за отлив на феновете си. Сега пред Елин Топузаков и компания остана само едно – да хванат последната сламка за евротурнирите. Защото, съгласете се, без Левски там не е интересно. Няма кой да забавлява както с избухване, така и с шумни издънки.

Но да минем на същината. Няма да влизаме в теории на конспирациите, каквито обикновен съпътстват родното ежедневие. Ще се съсредоточим върху представянето на „сините” в Разград. Шокиращата за мнозина формация на Елин Топузаков по-скоро бе една визия от бъдещето. Доста се говори как би изглеждал Левски без този или онзи. „Сините” не ги виждат без един или без друг играч. Да, със сигурност тимът ще бъде отслабен от продажбата на футболисти като Кордоба, Уелтън или Роналдо, например. Както и с очертаващата се задължителна раздяла с Филип Кръстев. Но от друга страна феновете няма от какво да се притесняват. Със сигурност любимците им няма да играят ролята на боксова круша. Стига новият треньор да не прави големи щуротии или на „Горена” да не започнат да се изхвърлят с привличането на футболисти от кол и въже. Особено такива, които в момента се подвизават в други отбори в България.

„Левски игра много добре”, отчете Ивайло Петев. Да, треньорите, които побеждават, обичат да сипят суперлативи върху съперниците си. Тези, които познават Петев, обаче ще признаят, че той трудно би си позволил такива. Е, направи го. Та този Левски показа, че има халф като Асен Митков, който заслужава да се развива, а не на “Герена” да дойде някой, който тепърва ще трябва да се сработва и да убие бъдещето и на двамата. Своето и това на Митков, а не на последно място и това на Левски.

Същото важи и за останалите младоци, които се появиха в събота със синята фланелка. Да, Лудогорец ги победи! Но пък не ги надигра, напротив. Овациите в това отношение бяха за „сините”. Ясно е, че и Станимир Стоилов добре ги е научил, а Топузаков само им позволи да го покажат.

Явно е, че Елин показа и друго. 3а следващия треньор на Левски нещата може да бъдат лесни, стига да не прави огромни глупости. А ако все пак се изкушава – нека погледне миналото. Лоши примери там има колкото искаш./ “Мач Телеграф”

loading...
#
предишна статияЛевски без Роналдо срещу ЦСКА-София
Следваща статияБразилия все още очаква с нетърпение привличането на Анчелоти