Филипов: С всеки изминал час вероятността да има мач на „Колежа“ е нулева! Проблемът от БФС се прехвърли в Пловдив

0
stadion hristo botev koleja
Снимка: facebook.com/pimktransport
-
-

Собственикът на фирмата, която строи „Колежа“, Илиян Филипов твърди, че вероятността евроквалификацията да се състои на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив намалява с всеки изминал час.

В интервю за предаването „Арена спорт“ по БНТ Филипов поясни, че Община Пловдив може да даде наредби на него и фирмата му, за да знае как да процедира.

„Не мога да кажа дали ще се играе мачът тук. Това е решение на Община Пловдив. Аз съм изпълнител на проекта, мой възложител е Община Пловдив. Аз нямам договори с БФС и не искам да общувам с централата. Община Пловдив е и собственик на съоръжението. БФС трябваше да уведоми Община Пловдив, че ще има такова събитие 20 дни по-рано. Трябваше да направим комисия, за да преценим какво трябва да се извърши, за да се проведе безопасно мероприятието. Те уведомиха общината 9 дни по-рано. Община Пловдив още не е изпратила до мен писмо. С всеки изминал час вероятността да има мач на стадион „Христо Ботев“ е нулева“, сподели той.

Филипов е съгласен строителните дейности да бъдат прекъснати за доброто на национални отбор по футбол.

„Имаме планирани доста строителни и монтажни дейности за следващата седмица. Ние сме съобразили ремонтните дейности с програмата на Ботев Пловдив. Община Пловдив трябва да ми даде инструкции. Аз съм готов да отложа строителните дейности, но не знам дали ще имаме тази възможност“, допълни той.

Филипов съобщи, че е бил заплашван от заместник-изпълнителния директор на БФС Христо Запрянов, че лицензите на пловдивските стадиони ще бъдат отнети.

„Имахме среща с БФС, охранителната фирма и полицията. Обсъдихме организацията за мача. По-късно говорих с зам.-изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов. Той ми каза, че ако отнеме лицензите на стадионите „Лаута“ и „Христо Ботев“, то Локомотив и Ботев ще играят в Стара Загора и Кърджали. Затворих му телефона, но той отново ми звъня. Записваше втория разговор. Ще се радвам, ако пусне запис от първия запис, за да чуят всички какво говори“, каза още той.

По време на интервюто БНТ излъчи един от телефонните разговори между Христо Запрянов и Илиян Филипов.

„Радвам се, че този запис го има. Цяла България чу, че той трябва да затвори стадионите „Христо Ботев и „Лаута“. На мен ми звучи под формата на заплаха. Ние сме хвърлили много труд по стадиона. Не ми е приятно, когато чуя, че някой иска да затвори едно от най-модерните съоръжения в България. Лъжа е, че „Христо Ботев“ е получил лиценз с условности. Съоръжението има въведен акт 16. Осветлението е по-добро като лукс от всички в България“, добави той.

Според Филипов БФС се опитва да прехвърли отговорността на властите в Пловдив.

„Проблемът от БФС се прехвърли в Пловдив. Подвеждащо е, че от Пловдив не позволяват да се проведе мача. Докато не получа инструкции от полицията и общината, аз не мога да предприема нищо. Към момента нямам информация. Подал съм документ към общината. Тя трябва да подаде към мен искания, ако разреши провеждането на това събитие. Без да получа документ от общината, не мога да кажа нищо. Не искаме да пречим на националния отбор, но няма да си сложа подписа на нещо опасно. Аз лично съм отговорен, ако се случи нещо“, коментира той.

loading...