Филипов: Не съм доволен от това, което се реши!

0
Снимка: cska.bg
-
-

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов не бе доволен от решението на Апелативната комисия, която постанови, че срещата на „червените“ с Черно море може да се играе пред публика, но не на стадион „Българска армия“, а на друго съоръжение, намиращо се на поне 50 километра от него. Двубоят от първия кръг в плейофите е в понеделник (15 май) от 18:00 часа.

 

След заседанието на Апелативната комисия говори и другият изпълнителен директор на ЦСКА – Стоян Орманджиев. За разлика от Филипов той каза, че е доволен от намалената санкция.

 

 

„Не съм доволен от това, което се реши. Нашето желание беше мачът да се играе на „Армията“, където е нашият дом. Това решение не ни задоволява, като единственото предимство е, че ще има фенове на мача, които ще подкрепят отбора, но според мен, това наказание ни поставя в неравнопоставено положение с отбора, с който се борим за титлата и ни отнема от домакинствата, които са предимство в мачовете“, коментира недоволният Филипов след изслушването пред Апелативната комисия.

 

 

„Не знам дали е като удар от българската футболна централа. Не одобрявам постъпката на нашите фенове на мача с Лудогорец. Говорихме да не се преминават границите, но тези два мача са прекалено строго наказание за това, което се случи срещу Лудогорец, и ако гледаме отпреди това наказанието на други отбори, те бяха много по-леки спрямо нашите“, направи сравнение Филипов.

 

Шефът в ЦСКА коментира и дали ще има феърплей до края на шампионата: „Вече не вярвам във феърплея до края на първенството“.

 

„Ние току-що научихме за промяната на наказанието, че трябва да осигурим стадион на 50 километра от София. Ще обсъдим въпроса и до няколко часа ще имаме решение, защото трябва да се заемем и с организацията на мача, който е в понеделник“, обясни Филипов.

 

„Не мисля, че е положително. Винаги на „Армията“ атмосферата е друга, увереността ни е друга. Да, тази година имаме рекорден брой победи в първенството като гост, но според мен „Армията“ си е „Армията“ – тя е нашият дом и трябва там да си домакинстваме“, допълни той.

 

„Всичко е в наши ръце, имаме 5 мача. Ако ги спечелим, ставаме шампиони, това е. Всичко си зависи от нас. Напълно е възможно, даже трябва да го направим. Говорихме го с футболистите, бяха 7 мача, сега вече са 5. Играем мач за мач и ако спечелим 5 мача, ставаме шампиони“, добави Филип Филипов.