Фенове на ЦСКА-София заплашвали съдията на дербито и семейството му

0
cska fenove

Жестоки заплахи получи реферът Владимир Вълков след дербито между „Левски“ и ЦСКА-София. „Сините“ победиха с 1:0, а от „червения“ лагер изреваха от отсъжданията на съдията. Най-много се дискутира изгонването на Едвин Джеси в края на първото полувреме.

След мача арбитърът е бил атакува от бесни фенове на „армейците“ в социалните медии, твърди „България Днес“. Куп закани за саморазправа са му изпратени във фейсбук. Не са подминати семейството и дори детето му.

Заради заплахите Вълков смени името си в социалната медия и затвори профила си. Освен това е изтрил всичките си снимки и лична информация. Съдийската комисия на БФС ще вземе решение относно отсъжданията на рефера днес. Според източници на „България Днес“ от централата той няма да бъде сериозно наказан. Хората в комисията смятат, че няма причина за това. Очаква се реферът да не получи наряди за един-два кръга. Това се прави с цел да бъде покрит за известно време, докато страстите утихнат. След това вероятно ще бъде пуснат първо на някой мач от Втора лига, преди да се завърне в елита.

В същото време от „Левски“ публикуваха видео от спорната ситуация с Едвин Джеси. Те направиха това, след като от телевизионните повторения не става кристално ясно какво точно се случва. Новият клип е доста по-ясен. В него се вижда, че футболистът на „червените“ избутва с ръка главата на капитана на „Левски“. След това последва намеса на четвъртия съдия Ивайло Стоянов. Именно той е казал на Вълков, че има удар в главата. Тогава главният рефер взима решение да изгони Джеси.
Самият Джеси благодари на феновете на ЦСКА-София за подкрепата им. Не остана длъжен и на тези на „сините“.

„Няма нищо по-лошо от това битката на терена да се решава от реферите вместо от нас, футболистите. БЛАГОДАРЯ ВИ за огромната подкрепа и всички съобщения, които получих. Няма по-велика публика! Днес на терена се чуваха само вашите песни! ПП: И нещо към феновете на левски-софия… маймунските ви звуци няма да ме убият, напротив, аз ще се върна по-силен“, написа Джеси в инстаграм.