Европейската шампионка на ката Зорница Костова беше обявена за Спортист на Варна за месец ноември

zornitsa kostova

Зорница Костова, състезател по карате киокушин от СК „Ичи Геки“, беше обявена за Спортист на Варна за месец ноември. Зорница спечели златен медал на ката на Европейското първенство в Полша при жените. Неин треньор е световният шампион Емил Костов.

Отбор на месеца очаквано стана тимът по водна топка КПС Варна, който за първи път в историята на този спорт спечели Купата на България при мъжете в рамките на един сезон, в който има и шампионска титла. Главен треньор на тима е Найден Найденов.

За №1 на спортното училище бе обявен състезателят по тенис Иван Иванов от СК „Супер спорт“ с треньор Кристин Грозданов. Иван спечели златен медал на турнира „Еди Хер“ в САЩ до 14 години.

В онлайн анкетата този месец има прецедент, тъй като организаторите обявиха трима състезатели за най-добри. Това са Симо Михайлов (стрийтлифтинг) – златен медал от турнир в София, Кристиян Костадинов (спортна стрелба) – златен медал от турнир „Дръстър“ –Силистра при юношите и Тома Великов (бокс) от СК Харис боксинг за спечелен шампионски колан на международен фестивал в Италия в кат. 67 кг.

2173c839 b955 4755 b98d e9babca859b5

Наградите на всички връчи директорът на дирекция „Спорт“ към Община Варна Кристиан Димитров.