Европейската шампионка на ката Зорница Костова беше обявена за Спортист на Варна за месец ноември

zornitsa kostova
-

Зорница Костова, състезател по карате киокушин от СК „Ичи Геки“, беше обявена за Спортист на Варна за месец ноември. Зорница спечели златен медал на ката на Европейското първенство в Полша при жените. Неин треньор е световният шампион Емил Костов.

Отбор на месеца очаквано стана тимът по водна топка КПС Варна, който за първи път в историята на този спорт спечели Купата на България при мъжете в рамките на един сезон, в който има и шампионска титла. Главен треньор на тима е Найден Найденов.

За №1 на спортното училище бе обявен състезателят по тенис Иван Иванов от СК „Супер спорт“ с треньор Кристин Грозданов. Иван спечели златен медал на турнира „Еди Хер“ в САЩ до 14 години.

В онлайн анкетата този месец има прецедент, тъй като организаторите обявиха трима състезатели за най-добри. Това са Симо Михайлов (стрийтлифтинг) – златен медал от турнир в София, Кристиян Костадинов (спортна стрелба) – златен медал от турнир „Дръстър“ –Силистра при юношите и Тома Великов (бокс) от СК Харис боксинг за спечелен шампионски колан на международен фестивал в Италия в кат. 67 кг.

2173c839 b955 4755 b98d e9babca859b5

Наградите на всички връчи директорът на дирекция „Спорт“ към Община Варна Кристиан Димитров.

loading...
#
предишна статияНад 5 години българин не е бил титуляр на “червената” врата
Следваща статияЧестито Рождество Христово!