Ето от какво зависи кога най-накрая ще проведе сблъсъкът за Суперкупата

0
cska 1948 ludogorets igor plastun
Снимка: ludogorets.com

Отложеният сблъсък за Суперкупата на България между Лудогорец и ЦСКА 1948 почти сигурно ще се играе преди подновяването на шампионата след зимната пауза – в средата на февруари. Първият пролетен кръг е планиран за 16-19 февруари. В него орлите приемат Черно море.

Дуелът за Суперкупата обаче до голяма степен ще зависи от това дали разградчани ще излязат от групата си в Лигата на конференциите. Решителният мач с Нордселанд е на 14 декември (четвъртък). Ако зелените се класират за елиминациите като втори в потока, ще играят в тях в средата на февруари. Това ще означава, че финалът за Суперкупата най-вероятно ще е през април. Двата тима имат и отложен шампионатен дуел в Бистрица, който е планиран за април. Ако Лудогорец излезе като първи от групата си за ЛК, което е малко вероятно да се случи, то тогава елиминацията ще е в началото на март.

Имало е идея Суперкупата да се играе в Анталия, Турция, където орлите и ЦСКА 1948 ще са на подготовка през зимата. Все пак от БФС и ПФЛ са били категорични, че срещата ще си е на родна земя./ „Тема спорт“