Ето кой е най-новият член на Североизточната Трета лига(ВИДЕО)

0
fratria mazhe
-

Тимът на Фратрия е най-новият член на Североизточна Трета лига. Според мнозина това е най-бързо развиващият се клуб в аматьорския футбол. Създаден на 16 април 2021 г. на територията на Варна, през първия си сезон Фратрия постигна изкачване от пета в четвърта дивизия. Във втория, току-що завършил сезон – първо място в четвърта лига в оспорвана борба с основния конкурент Суворово и участие в третото ниво на аматьорския футбол. Клубът разполага с необходимите ресурси за това: развива инфраструктурата, укрепва състава, допълва треньорския щаб, организира тренировъчния процес и подготовката, формира бюджет, който отговаря на целта.

Базата на клуба е обновена и се намира във варненското село Бенковски, а срещите се играят на стадиона в Старо Оряхово. Името на клуба идва от слогана „frater per frater“(брат за брата). Треньор на тима е Александър Бабич. Амбициите на Фратрия растат, а причината за това е напредъкът на играчите, играта, която демонстрират и нарастващият интерес към клуба. Важно е да се отбележи, че основната цел на клуба е развитието на младите играчи. Затова приоритет при формирането на състава са младите футболисти, а отборът играе модерен атакуващ футбол,пише Спортал.

Промоцията в предишните два сезона беше постигната с най-младия състав в лигата. Така например в решителния мач срещу основния конкурент Суворово в титулярния състав бяха трима футболисти, родени през 2005 година, и трима през 2004 г. Подобна картина имаше и в победен мач срещу Девня. Интересноро е, че най-възрастният играч в тима е роден през 2000 г. За да постигне целта си – победи в трета лига, ръководството на Фратрия си е поставило за цел да се привлекат силни и опитни играчи, но няма да отстъпи от идеята си – развитието на млади футболисти.

Целите за следващия сезон са съобразени с целите за развитие на играчите и скоростта на развитие на клуба. И именно този напредък е резултат от първите две години работа: Фратрия е безспорно най-прогресиращият клуб във Варна. И не става въпрос само за първия отбор: 150 деца в школата в отбори от 2006 до 2012 г. са в основата на бъдещето на клуба. Фратрия се стреми да играе срещу най-силните и да бъде по-добър от тях, развива играчите, преминавайки с тях към професионалния футбол./ sportal.bg