Ето кога УЕФА ни стоварва секирата!

0

УЕФА ще вземе решение за наказанието, което ще получи България за инцидентите по време на двубоя с Англия от европейските квалификации, на 28 октомври, съобщава „Гонг“. Тогава Дисциплинарната комисия към европейската футболна централа ще разгледа казуса за случилото се на стадион “Васил Левски”.

Срещу България са повдигнати четири обвинения – в расистко поведение, хвърляне на обекти, нарушаване на реда по време на изпълнението на националните химни и показване на повторения на таблото на стадиона. Тъй като това не е първо обвинение за расизъм, а и заради сериозния отзвук в световните медии, се очаква наказанието да бъде доста тежко.

Стана ясно, че от УЕФА са повдигнати две обвинения и срещу Английската футболна асоциация. Първото е за нарушаване на реда по време на националните химни, а второто е за неосигуряване на достатъчно стюарди в сектора за гости.

Прави впечатление обаче, че от европейската централа не са повдигнали обвинение срещу английските фенове, които също скандираха нецензурни песни по време на срещата и показваха нацистки поздрави.