Ето кога ЦСКА-София и държавата ще изберат строител на „Армията“

0
stadion balgarska armiq 3
Снимка: cska.bg

ЦСКА-София и държавата ще изберат фирмата строител на стадион „Българска армия“ през този месец, съобщава „Тема Спорт“. Както е известно, в момента в отлични темпове върви демонтажът на старото съоръжение, което вече остана в историята. Предстои да бъдат разчистени насипът под сектор В, както и пространството пред бившия сектор А, където тренираше детско-юношеската школа.

Първоначално се смяташе, че подготовката за строителните дейности ще отнеме 3 месеца, но това изглежда ще се случи доста по-бързо. Затова и от съвместното дружество между клуба и държавата ще форсират избора на фирма строител. Интерес имат всички големи компании у нас, включително и тази на бившия собственик Юлиан Инджов, който бе съдружник с Гриша Ганчев преди влизането на фондацията „Национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука“ в ЦСКА-София в началото на миналата година.

„Работим по избора на изпълнител, такъв стадион не е строен у нас в последните 40 години. Няма вариант да не бъде построен, всичко е в ход, похарчили сме маса пари. Процесът е необратим. Просто е дълъг“, заяви на 18 април Данаил Димов – член на управителния съвет на „Спортни имоти Българска армия“.

ЦСКА-София покани известен ТВ анализатор за директор