Ето къде се мести ЦСКА-София!

0
cska u16 levski u16
Снимка: cska.bg

ЦСКА-София вече е уредил всичко по преместването на детско-юношеската си школа, съобщава „Тема Спорт“. Както е известно, в момента повечето червени набори тренират на игрищата пред стадион „Българска армия“. Съвсем скоро обаче, най-вероятно в началото на следващия месец, там ще започна да се провежда мащабно разчистване и подготвяне на терена за предстоящата реконструкция. От Борисовата градина вече имат подписани договори с три комплекса, където ще отидат децата от ДЮШ, когато това се случи. Става въпрос за терените на ВТУ “Тодор Каблешков” в квартал “Слатина” (по-известни като ПЖИ-то), тренировъчните игрища зад фитнес център “Ситняково”, които се намират и в непосредствена близост до парка на Военната академия, както и спортен комплекс „Бонсист“ в Студентски град. Именно там някои от отборите може да играят и мачовете си от първенствата на БФС.

Както е известно, идеята цялата школа да се премести на клубната база в Панчарево е неосъществима, тъй като, от една страна, няма достатъчно терени, а от друга, локацията не е благоприятна за децата от по-малките набори, които трябва да бъдат водени на тренировка от своите родители.

Терените на „Българска армия“ също не бяха оптимален вариант до момента. Заради парковата среда в Борисовата градина влизането на автомобили до стадиона е ограничено. Освен това игрищата са маломерни и в лошо състояние. Затова и преместването от тях идва в точен момент. Както е известно, школата вече никога няма да се върне в пространството пред клубното съоръжение, тъй като то ще бъде озеленено и върнато на парка.