Етър обяви новия старши треньор и целите, които са му поставени

0

Веселин Великов е новият старши треньор на „Етър”, съобщи председателят на УС на клуба Деян Куздов. Двете страни се споразумяха и подписаха договор, а утре Великов ще изведе „болярите” за първа тренировка. Целта, поставена пред него, е завръщане в Първа лига още през новия сезон.

Веселин Великов е роден на 19 март 1977 г. в Елена. Първият му професионален отбор е именно „Етър”, с който за година и половина през 1997-98 г. записа 38 мача и 2 гола. После кариерата му продължи в ЦСКА, „Марек”, „Кавала” (Гърция), „Родопа” и „Любимец”. Като треньор вкара „Любимец” в „А” група, после стори същото с „Дунав” и го изведе до участие в евротурнирите. Начело на „Кариана” (Ерден) стигна до първото място във Втора лига, преди тимът да се разпадне, а доскоро бе начело на „Ботев” (Враца), който успя да спаси от изпадане.

„Ние се спряхме на Великов, защото за нас първо е много важно човекът, който ще води отбора, да знае какво значи „Етър” и каква тежест има виолетовата фланелка. Затова заложихме на човек, който е бил в „Етър” в трудните години в „А” група. Той е местен човек, от региона и е запознат с футбола тук. Доказал е с работата си през годините, че е успявал да постигне поставените задачи навсякъде, където е бил. За нас това бе един от основните мотиви да му предложим да води „Етър” през настоящата кампания. Успя да вкара „Любимец” в „А” група, след това постигна същото с „Дунав” и стигнаха чак до Лига Европа. Дори със скромен тим като „Кариана” успя да стигне до първото място в „Б” група и само лошото стечение на обстоятелствата му попречи да направи нещо историческо с този отбор. И като наш конкурент в „Ботев” (Враца) успя да запази тима в Първа лига, докато ние изпаднахме. Нормално бе да обсъдим доста варианти за треньор, направили сме задълбочен анализ на всички, но избрахме Веселин Великов, защото смятаме, че е най-подходящ.

Целите, които сме му поставили, са да върне „Етър” още тази година в Първа лига, да интегрира момчета от втория отбор и да им даде шанс да се докажат с виолетовата фланелка. Идеята ни е колкото може повече футболисти в тима да бъдат от Велико Търново, защото вярваме, че по този начин даваме възможност на младите и те ще се борят с всички сили за изпълнението на целта”, коментира председателят на УС Деян Куздов.

„Благодарим на Александър Томаш и неговия екип за работата, която свършиха. За съжаление не успяха да запазят елитния статут на „Етър”, но знаете в какъв момент дойдоха и че тимът вече бе отписан от мнозина. Бяхме само на 90 секунди, но не успяхме. Пожелаваме късмет и успех на Александър Томаш в следващите начинания пред него и се надяваме да направи добра кариера в България и чужбина!”, добави Деян Куздов.

loading...
предишна статияДобра новина за Левски
Следваща статияДиксън проговори за сделката с Левски! Разкри какво я бави