Ел Маестро с две въпросителни за Ботев (Вр)

0
nestor el maestro
Снимка: cska.bg
-

Старши треньорът на ЦСКА-София – Нестор Ел Маестро – има няколко дни, за да реши последните две дилеми относно стартовия състав, на който ще заложи в първия официален мач за пролетта. Идната неделя (18 февруари) армейците приемат Ботев Враца на националния стадион „Васил Левски“. Сърбинът все още се колебае кой да поведе атаката на тима и кой да партнира на Християн Петров в сърцето на отбраната.

Съществува вариант наставникът да заложи на същия стартов състав, с който започна в контролата срещу Септември, а при това положение избраниците му за двете зони ще са Фернандо Каранга и Юрген Матей. Това решение ще е продиктувано от идеята те да натрупат още игрова практика и да са напълно готови за визитата на лидера Черно море седмица по-късно. Проблемът е, че нидерландецът и бразилецът все още не са в оптимална физическа форма и от треньорския щаб могат да предпочетат да ги съхранят, въпреки че всички в ЦСКА-София са впечатлени от бързите темпове, с които Каранга наваксва изоставането си. В другия случай на върха на атаката ще бъде Майкъл Естрада, а в центъра на защитата за партньор на Християн Петров ще се избира между Браян Кордоба и Енес Махмутович. Колумбиецът пропусна спаринга със Септември, като от червения лагер не дадоха обяснение за причината за отсъствието му. Той бе в групата и загряваше, но така и не се появи в игра.

Ел Маестро няма съмнения за останалите девет позиции в стартовия състав за двубоя с Ботев Bp, като наказаните Бусато и Кареасо ще бъдат заменени от Евтимов и Скаршем./ „Тема спорт“