Едва четирима от Лудогорец играха при първия триумф след 0:0

0
ludogorets spartak tarnava barnard tekpetei
Снимка: ludogorets.com

След като първият двубой в Женева между Сервет и Лудогорец завърши 0:0, би трябвало лек фаворит преди реванша да е българският шампион. Ситуация като сегашната му се случва едва за втори път в евроисторията му.

Единственият случай, при който „орлите“ трябваше да решават класирането си напред у дома след 0:0 навън, бе през юли 2021 година. Тогава в предварителните кръгове на Шампионската лига Лудогорец се срещна със словенския Мура. След като първият двубой приключи без попадения, „орлите“, водени тогава от Валдас Дамбраускас, спечелиха реванша в Разград с 3:1. Този мач обаче хич не мина леко и до 82-ата минута резултатът бе 1:1, което пращаше словенците в следващия кръг. До края обаче с голове на Елвис Ману и Каули Оливейра (първият бе на Пиерос Сотириу), Лудогорец все пак си проби път напред, а в следващия кръг направи подвиг като се справи с гръцкия гранд Панатинайкос.

Въпреки че от този мач не мина много време – две години и половина, едва четирима са футболистите на Лудогорец, които взеха участие в онзи мач и още са в състава. Това са Клод Гонсалвеш, Бърнард Текпетей, Оливие Вердон и Антон Недялков. Последният сега е контузен и няма да играе днес. Така реално в състава на Георги Дерменджиев остават трима, които имат опита да се измъкват в Европа от ситуации, подобни на сегашната./ „Мач Телеграф“