Един от най-големите скандали в историята на Черноморец! Футболисти са пратени да тренират при крави

0
stadion chernomoretz 13

Историята на бургаския Черноморец познава много възходи и падения. Познава и много скандали. Всъщност събитията от есента на 2002 година са едно от най-разтърсващите в клуба. Тогава тимът върви много добре. В края на август е победен Нафтекс с 1:0. Акулите се движат в диапазона 6-8 място и са един от най-стабилните отбори в първенството. Треньор е Иван Цветанов, а в състава са имена като Петър Костадинов, Марио Метушев, Костадин Джамбазов, Николай Жечев, Боби Панов, Емил Ангелов, Йордан Тодоров, Стефан Трайков, Димитър Белчев, Иван Дончев, Петър Кюмюрджиев. На вратата е Тодор Попов. Президент на клуба е Ивайло Дражев.

В един момент обаче отношенията между футболисти и собственик започват да скърцат. Има забавяне на траншовете на играчите. Напрежението расте. Дражев се държи все по-нервно. След един мач в Дупница срещу Марек, който Черноморец печели, той обвинява футболистите, че са уговорили срещата. Дори призовава гражданите на Бургас „да замерят играчите с камъни“. Обвинява директно играчите, и че продават мачове.  Стига се до остра разправия между него и ядрото от състезатели. Преди една тренировка 14 от тях са пратени са се подготвят на далечен терен, който повече прилича на поляна. Там в момента пасат 4 крави. Скандалът е широко отразен от медиите, а отборът бавно се разпада. Малко след това напуска и наставникът Иван Цветанов.  От този момент тръгва е регресът, който след три години ще доведе до изпадането на Черноморец при аматьорите. През същия сезон част от футболистите се завръщат в тима, други обаче бойкотират до последно и си намират нови отбори. Мнозина обаче смятат, че тези събития са началото на края на клуба в неговата най-нова история.

Той престава да съществува през 2006 година. След това историята на най-старата футболна марка в Бургас продължава, но това е друга тема.