ДЮШ на Янтра (Габрово) с нов шеф

0
qntra
Снимка: facebook.com/YantraGabrovo
-

Бившият вратар на ЦСКА, Локомотив (София), Дунав (Русе) и Локомотив (Пловдив) Илиян Василев застава начело на ДЮШ на ОФК Янтра 2019 (Габрово), съобщиха от клуба.

50-годишният специалист е от Габрово и е стартирал пътя си именно на стадион „Христо Ботев“ в града.

Василев е с близо 15-годишна треньорска практика. Няколко години е работил с юношеските национални формации на страната. Има три сезона в ЦСКА, в които е асистирал на треньорите Димитър Пенев, Стойчо Младенов, Драголюб Симонович и Анатоли Нанков.

Има и четири сезона в Ботев (Враца) в партньорство със Сашо Ангелов, Антони Здравков и Веселин Великов. Работил е още в отборите на Сливен и Локомотив (ГО). През изминалия сезон беше в треньорския щаб на Крумовград и даде своя принос за историческото влизане на отбора в елита.

Като футболист Василев е шампион и носител на Купата с ЦСКА. Играл е още за отборите на Шумен, Етър, Локомотив (София), Светкавица, Локомотив (Пловдив), Пирин и Дунав.

Участвал е в два мача за Купата на УЕФА и в един за КЕШ с ЦСКА. Има и един мач за националния отбор на България.

„Като цяло моята цел и желание е в нашия град да направим детско-юношеската школа на клуба едно приятно място за работа. Децата трябва да се чувстват добре, щастливи и да да им осигурем такива условия, че да имат реална предпоставка за развитие в нашия клуб, а не да създаваме деца за чужди клубове, които след това да бъдат демотивирани.

Трябва да използваме целия си потенциал и всичките си усилия и емоции за габровския футбол и децата, практикуващи любимия спорт, да бъдат щастливи в Габрово и да дават всичко за родния си град“, бяха първите думи на новото попълнение в голямото семейство на ОФК Янтра (Габрово).

Янтра 2019 (Габрово) няма отбори в Елитните юношески групи, а формациите им се състезават в първенствата на Зона Велико Търново.