Две нули в Овча купел

0
stadion slaviq 3
-
-

Отборите на Славия и Пирин завършиха 0:0 в шампионатен мач.Така и двата тима взеха по точка, от което никой не бе доволен. Все пак това равенство е по-ценно за гостите.

В третата минута се стигна до много интересна ситуация в полза на „орлетата“. Николай Бодуров изрита силно напред, Велко Йеленкович прекъсна и с глава върна за Светослав Вуцов, който изпусна топката, Юго Комано отне и пробва да стреля, но Йеленкович покри Вуцов и изби в корнер.

При последвалия ъглов удар топката стигна до Асен Дончев, който нанесе удар от воле от границата на наказателното поле към близкия ляв ъгъл, но Светослав Вуцов улови безпроблемно.

В петата минута Славия отговори с много чиста ситуация. Мартин Сораков намери Владимир Николов на чиста позиция, той стреля от около 10 метра силно към горния ляв ъгъл, но Максим Ковальов успя да избие топката, след което дори предотврати ъгловия удар.

Славия натисна в следващите минути и стигна до две добри ситуации след далечни удар. В осмата минута Иван Минчев пробва късмета си от около 20 метра, но Максим Ковальов улови топката. Минута по-късно Емил Стоев шутира от дъгата на наказателното поле, Ковальов внимаваше и със сетни сили изби в корнер.

В 21-вата минута „белите“ имаха нова възможност да отбележат, след като Мартин Сораков напредна през центъра и нанесе силен удар от около 20-ина метра, но Ковальов отново бе заел добра позиция и спаси.

Осем минути по-късно Пирин организира добро нападение на скорост, Данило Полонский успя да намери Юго Комано, който проби отляво, елиминира Йеленкович, озова се сам срещу Светослав Вуцов и стреля от малък ъгъл, но твърде слабо и стражът на „белите“ се справи без затруднения.

В 34-ата минута Андрей Йорданов проби добре отляво, стигна до границата на наказателното поле, преодоля противников защитник и нанесе удар към далечния ляв ъгъл, но Вуцов бе на мястото си и изби в корнер, от който не последва нищо интересно. В 39-ата минута Моду Диане от трудна позиция стреля точно, но право в ръцете на вратаря.

Второто полувреме започна при доста по-ниско темпо и до първа сериозна ситуация се стигна в 55-ата минута. При центриране от корнер Ивайло Марков бе забравен и нанесе удар, който стрещна десния страничен стълб. Минута след това Емил Стоев шутира от дистанция, но Ковальов изби.

В 63-ата минута Венцислав Керчев центрира великолепно и качи топката на главата на Владимир Николов, който стреля, Максим Ковальов не се намеси добре, но все пак изби в корнер. При последвалото центриране Ивайло Марков засече топката, но я прати покрай вратата на Пирин.

През втората част силите на двата тима се изчерпаха и темпото на игра значително спадна. В 80-ата минута Славия имаше шанс за попадение от пряк свободен удар много близко до наказателното поле. Галин Иванов се засили, но пропусна топката и я остави за Иван Минчев, който шутира в стената.