Двама футболисти са в неизвестност, загубили са се в открито море

0
-

Двама марокански футболисти от елитния местен клуб Итихад (Танжер) са се загубили в морето и от събота насам са в неизвестност, след като силни течения са отнесли явно навътре в морето малката им яхта, каза представител на клуба.

Групата, която се е решила да си направи крайбрежен круиз край бреговете на Танжер с яхтата, е била от петима футболисти, когато в морето излизат силни ветрове и течения. В този момент малкият плавателен съд е бил навътре в морето, което се оказало и решаващо, предполага вицепрезидентът на клуба Анас Мрабет пред агенция Ройтерс.

„Трима от футболистите бяха спасени в събота, докато все още продължава издирването на Салман Харак и Абделлатиф Ахриф“, допълни шефът на клуба.

Футболистите не са имали на разположение ограничителни шамандури, когато са скочили във водата, за да плуват към брега, допълни той. И докато Ахриф е на 24 години и има професионален договор, то Харак е на 18 и му предстои да подпише първи професионален контракт.

Тимът на Итихад Танжер влезе за първи път в мароканската елитна дивизия през 2015-а година, а два сезона по-късно спечели титлата. През тази кампания обаче те се мъчат в долната половина на класирането./ БТА