Двама бивши на Септември: Очакваме Пирин да спечели!

0
-
-

В понеделник, 23 ноември, Пирин гостува на Септември в дербито от 14-ия кръг на Втора лига. В настоящия ни отбор личат имената на няколко бивши футболисти на тима от София. Двама от тях – Александър Дюлгеров и Спас Георгиев дадоха интервю за www.fcpirin.com

Пирин Бл поднови тренировки

 

– Как върви подготовката за мача, какво е настроението?

А.Д.: „Настроението е приповдигнато, когато има победи, винаги настроението е на лице. Тази малка пауза, заради участието на националните отбори, мина добре. Работим с настроение, когато побеждаваш винаги е така. Има ли победи, винаги е приятно да се работи в следващите дни“.

С.Г.: „Подготовката върви нормално, като за всеки друг мач. Настроението в отбора е идеално – готвим се за победа“.

– Остават два двубоя до края на годината, какви са целите в тях?

А.Д.: „Целите ни са свързани с постигането на две победи. В живота нищо не е задължително, но това е целта ни в тези срещи. Тези успехи са ни крайно нужни, за да запазим позициите си на върха в класирането.

С.Г.: „Целта ни е свързана с постигането на максимума – две победи“.

– До колко победата в Ерден в миналия кръг може да повлияе на настройката за предстоящия мач?

А.Д.: “Всяка една победа носи самочувствие в отбора. С времето, колкото повече победи се събират, толкова по-голяма увереност ще придобива нашият отбор. Това е съвсем нормално“.

С.Г.: „Мисля, че може да повлияе само положително, защото играхме с отбора, който е на първо място в подреждането. От тук нататък трябва да играем нашия футбол и да постигаме нашите цели“.

– Играли сте в Септември, какви са спомените ви от там?

А.Д.: „Със смесени чувства съм от престоя си там. В организационно отношение, като начин на работа, всичко беше на професионално и високо ниво. Единствената горчивина е, че отборът изпадна от Първа лига по нелеп начин“.

С.Г.: „От Септември имам само хубави спомени. Отборът беше добър, имахме и добър треньор в лицето на Милен Радуканов. Мога да кажа, че имам само положителни спомени от престоя ми във Втора лига там“.

– Кои са силните страни на предстоящия ни съперник, за какво трябва да внимава нашият отбор?

А.Д: „Това са футболисти, изградени в школата на Септември. Мога само да поздравя г-н Чандъров, че дава шанс на младите. В тима им има и няколко опитни футболисти. Септември има отбор, с който може да се бори за топ 3 или топ 4 в класирането“.

С.Г.: „Според мен една много силна страна е младият им състав. Всички искат да се докажат, да привлекат вниманието. Трябва да бъдем много внимателни, защото в редиците им има и няколко опитни играчи“.

– Познавате ли се с някой от настоящия отбор на Септември?

– А.Д.: „Един от най-добрите ми приятели е вратарят на Септември Николай Банков. Но приятелството си остава извън терена. Няма да пропусна да се разпиша в неговата врата, ако ми се отдаде възможност“.

– С.Г: „Познавам се и съм играл с Николай Банков, Кристиян Пешов, Ангел Грънчов, Симеон Мечев. Добри футболисти”.

– Какво да очакваме от предстоящия мач?

А.Д.: „Това е въпрос, на който никога не можеш да дадеш точен и категоричен отговор. Важно е отборът да се подготви добре, да се запознае със силните и слабите страни на съперника. Да излезем с увереност и да вземем победата, за да запазим позицията си в класирането“.

С.Г.: „Очаквам добър мач и силно се надявам да излезем победители от него“.

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ