Два дни до следващия двубой на Богдан Шумаров в One Championship

Bogdan Shumarov One

Русу има две победи. Аз една. Един от двамата трябва да загуби. По-добър съм в бокса. По-силен и събран съм. Това коментира кикбоксьорът Богдан Шумаров преди следващия си мач в One Championship. Той ще се състои само след два дни, на 15 юли и се очаква да започне около 03.00 часа българско време. Българската звезда се изправя срещу молдовецът Константин Русу.

„По-опасните неща са да не ме изненада с някой нестандартен удар. Върти уширо гери и бекфист. Като стил ми прилича на аматьорския кикбокс. Гледа да точкува и да бяга повече. Тук ще играем в ринг. Предишните два мача му бяха в клетка. Имаше доста място да бяга. Рингът е доста по-малък. Ще мога да го заграждам”.

Bogdan Shumarove One 2

Боецът разкри също, че при добро представяне срещу Русу, може и да се превърне в следващ претендент за титлата в категория 77 килограма на азиатската организация.

“Намекнаха, че ако се представя добре, може да играя с шампиона Рехийн Ърсъл, който е бил всички и вече няма с кого да играе. Може да направим и претендентски мач с едно момче от Босна. Но преди това трябва да се представя добре срещу Русу”

Шумаров прекара почти два месеца в Тайланд. Той пристигна през май в Пукет файт клуб.

„Има доста добри състезатели, които играят в One. Няколко седмици се готвехме с Антон Петров – разказа българинът. – Преди мача дойде моят отбор от Холандия. Треньорът Саид с още 6-7 човека. 2 седмици работим върху самата тактика. Правим заучени условия. Опитвам постоянно да се развивам. Усещам, че като стоя по-дълго време в Тайланд, вдигам кондиционното ниво. Откъм техника също. Ще си покаже на мача. Имаше по-голямо притеснение за първия мач. Сега съм по-спокоен и уверен.“

В първата си среща на ринга на ONE Шумаров записа впечатляващ нокаут в първия рунд.

Източник: Спортната джунгла