Ducati с най-добро време в края на първия тест в MotoGP за 2023 година

51 michele pirro lgz0890.middle
-
-

След като Кал Кръчлоу оглави класирането в първите два дни на шейкдаун теста в MotoGP за 2023 година, на 7 февруари, пилотът на Ducati Микеле Пиро даде най-доброто време в последния ден на изпитанията на „Сепанг“ в Малайзия. В хода на трите дни на тестове край Куала Лумпур участие имаха право да вземат единствено тестовите пилоти на отделни производители и единственият новобранец в кралския клас за 2023 година Аугусто Фернандес (Тех3 ГАСГАС).

Шейкдаун тест в MotoGP - Ден 3Третото време в рамките на деня бе за Кръчлоу, който се фокусира върху изпробването на различни аеродинамични решения с третия мотор на Ямаха. Британецът бе с 0.550 по-бавен от Пиро, като днес той имаше и компания в лицето на Кохта Нозане и Кацуюки Накасуга, които се включиха към тестовата програма на маха, след като в неделя и понеделни на пистата беше само Кръчлоу.

Шейкдаун тест в MotoGP - Ден 3Фернандес даде четвъртото време, като испанецът завърши деня с общо 47 обиколки. Начело в тази класация бе тест пилотът на Хонда Щефан Брадъл, който направи цели 75 тура на малайзийското трасе днес. Втората позиция по този показател бе за Лоренцо Савадори (Априлия), който направи 66 обиколки с две различни версии на RS-GP.

Шейкдаун тест в MotoGP - Ден 3В петък, отново на „Сепанг“, стартират и официалните предсезонни тестове в MotoGP за 2023 година, в които участие вече ще вземат и всички титулярни пилот. Днес част от тях вече се появиха в падока в Малайзия, за да чуят първите впечатления на тестовите състезатели на своите отбори.

Шейкдаун тест в MotoGP - Ден 3Тестовете на „Сепанг“ ще продължат три дни, а след тях пилотите ще имат само още два дни за подготовка преди старта на сезон 2023 в MotoGP. Последните изпитания преди старта на кампанията ще бъдат в Португалия след месец, където ще се проведе и първият кръг за годината в последния уикенд на месец март.

loading...