Дросев: Излизаме да се надиграваме със Септември, стремим се да победим! В тези двубои може да бъдеш забелязан

0
sozopol nesebar (29)

Един от основните футболисти на Несебър – Николай Дросев – даде интервю пред официалния сайт на „делфините“ часове преди сблъсъка за Купата на България срещу Септември (София). Срещата е във вторник от 16:00 часа на стадион „Несебър“.

-Ники, предстои ви пореден важен мач, този път за Купата срещу лидера във Втора лига Септември (София) – какво очакваш от двубоя?
-Искам да излезем, да покажем добро лице, каквото имаме до момента в мачовете от Трета лига, където не смятам, че някой противник ни надигра – дори напротив, ние сме по-силният отбор във всяка среща. Септември логично е на първо място във Втора лига, но ние ще излезем да се надиграваме. И двата клуба залагаме на млади момчета, което е похвално. Надявам се накрая на мача да се поздравим с победата, но за мен е важно и да играем добре.

-Тези мачове със сигурност са предизвикателство за вас. Каква беше реакцията, когато разбрахте, че се изправяте срещу Септември?
-Много се зарадвахме, защото това наистина са двубоите, в които може да се докажеш, да видиш на какво ниво си и не на последно място – да бъдеш забелязан, за да продължиш да се развиваш във футбола. Тези мачове са шанс за всички млади момчета, които, разбира се – имат желание, да продължат развитието си. Не виждам защо трябва да има страх или притеснение от противника – напротив, излизаме, играем и се стремим към победата. За мен не отстъпваме по нищо на отборите от Втора лига, включително на тези в челото на класирането.

-Няма как да не споменем треньора на Септември – легендарния Красимир Балъков. Със сигурност неговото присъствие е още един повод да се представите подобаващо?
-Всеки един от нас знае кой е Красимир Балъков. Всеки от нас има шанс да се докаже и да остави добро впечатление. Мотивацията в такива мачове е на съвсем друго ниво. Да, в Трета лига, срещу всеки съперник също сме мотивирани да победим, но е съвсем друго, когато срещнеш отбор от по-горната дивизия, а и от лидерите. Искаш да покажеш на какво си способен, искаш да дадеш максимума от потенциала си… Лично за себе си да го направиш, за да бъдеш доволен от представянето си.

-Отлагането на двубоя за първенство през уикенда даде ли ви нужната почивка?
-Да, мисля, че се възстановихме добре, защото за две седмици изиграхме четири мача, а като се има предвид, че имаме и важни трайно контузени момчета, програмата ни беше наистина натоварена. Сега сме готови за двубоя със Септември.

-Ти вече отбеляза, че и Септември, но и Несебър, залагат на доста млади футболисти…
-Поздравления за политиката на Септември – дано повече български отбори следват техния пример. Смятам, че ние в Несебър сме точно един от тези клубове, за което адмирации и поздравления и за нашия президент, че има търпение към нас младите и че ни дава път да се развиваме.

-Темата с политиката за налагане на млади българи и привличане на чужденци е доста дълга…
-Но според мен много, много важна, защото за съжаление вече се забелязва, че и в Трета лига има чужденци. Да, съгласен съм и нямам нищо против момчетата, но нека да бъдат по-класни от българите и да правят разликата. Виждате, че дори и в Първа лига българските футболисти продължават да са тези, които „дърпат“ напред част от отборите и са основни фактори в съставите.

-Какви са амбициите ти за този сезон?
-След първото място миналата година не виждам защо да не го преследваме и тази година. Игрово смятам, че сме най-добрият отбор в групата. Имаме конкуренция – виждате от класирането кои отбори имат амбиции този сезон за нещо повече. Това са Спартак (Пловдив), Гигант (Съединение), Саяна (Хасково), Асеновград, Загорец… има и още отбори, които винаги могат да ти създадат проблеми.

-А личните ти цели?
-Моите лични амбиции са да вървя по-нагоре. В момента искам да помогна на Несебър, да вкарвам колкото се може повече голове и след това да премина на по-горно ниво, за да продължа да се развивам.