Драган Стойкович: Срещу България трябва да направим последна крачка към един велик успех

0
Dragan Stojkovic Piksi
-
-

Селекционерът на Сърбия Драган Стойкович изказа уважението си към България преди двубоя между двете страни в Лесковац от квалификациите за класиране на Евро 2024.

„Утре трябва да направим последна крачка към един велик успех. Капитан бях при последното ни участие на Еврофинали през 2000-ата година, така че се надявам да стане нещо хубаво за нашия футбол. Ще дам цялото си футболно знание, което имам, за да го пренеса на играчите и накрая на празнуваме“, каза Пикси Стойкович на пресконференцията преди мача.

„Отборната игра е основната ни сила. Както сме играли и работили до момента, на този отборен дух и разчитаме. Всеки от нашите играчи е готов да даде максимума, без егоизъм, без нещо, които нарушава колектива. Футболът в крайна сметка е колективна игра. Ако си мислите, че нещо друго може да е важно във футбола – грешите“.

Относно равенството 2:2 на България срещу Унгария, треньорът на сърбите каза: „Видяхме празен стадион. Гледахме мача с Унгария, стана много интересен мач. България е класен отбор и видяхте как се борят. И не сме мислили, че ще бъде лесно. Ще бъде труден мач. Резултатът не ги касае и това е опасно“.

„България според класирането не е в добра позиция, но има класа. Разполагат с добри и бързи хора на тъча, качествени играчи са Чочев, Груев, Десподов, Делев, Минчев. Ние ги уважаваме. Изучихме ги по време на целите квалификации, гледахме и мача по между ни в Разград. Имат биткаджийски дух“, допълни треньорът.

„Много лош късмет с Унгария ги споходи, прекалено много за един национален отбор. Да бъдем честни – те нямат никакво напрежение. Готови сме да спечелим утре и мисля, че ще бъде добър и интересен мач. Но това е такава ситуация, каквато обичам, че ние си държим съдбата в ръце и имаме шанса да не пропускаме. Утре е исторически мач за нас, нашите футболисти са наясно. Много сме говорили, много сме анализирали какво дава този мач за нас като нация, за техните имена. Пожелавам на България пълен късмет в някои други квалификации, а този нас шанс ние не искаме да изпуснем“, завърши Пикси Стойкович.