Директор на Ботев (Пд) обяви целта и обясни ситуацията със Станислав Шопов, Георги Николов и Душан Керкез

0
artur platek
-
-

Спортно-техническият директор на Ботев Пловдив Артур Платек заяви, че в този момент спряганият за трансфер от ЦСКА-София Станислав Шопов няма да премине при „канарчетата“. Платек говори пред медиите преди началото на пролетния дял от първенството в Първа лига, като постави за цел пред клуба класиране за европейските клубни турнири. В брифинга участваха още адвокат Слави Микински – член на борда на директорите на ПФК Ботев, Алексей Киричек – изпълнителен директор на клуба, и Борис Гиздаков – председател на „Сдружение ПФК Ботев“.

„Аз отговарям за трансферите към и от клуба. Имаме достатъчно играчи. Когато дойде моментът, Станислав Шопов ще дойде при нас, но сега не е този момент“, заяви Платек и коментира какви са целите пред отбора до края на сезона.

„Целите са същите, както преди – седмо място и класиране в европейските клубни турнири“, уточни спортният директор на Ботев.

Той обърна внимание и на темата дали старши треньорът Душан Керкез ще подпише нов договор с клуба.

„Говорим с треньора от две седмици. Вече имахме разговори и с президента и това е въпрос, който се решава в момента.“

По отношение на изгонените юноши от дублиращия тим на „канарчетата“ Никола Гелин и Даниел Гичев Платек коментира: „Имаме млади български футболисти, но искаме да имаме и млади чуждестранни играчи. Видяхте кои юноши бяха на лагер с нас в Турция. Относно Гелин и Гичев – те имаха своя шанс, но не го използваха и сега искаме да дадем възможност на други млади футболисти“, поясни Платек и отказа да каже дали Красиан Колев ще бъде преотстъпен на Хебър Пазарджик.

Изпълнителният директор Алексей Киричек засегна и темата с трансфера на Георги Николов, за когото „канарчетата“ трябва да платят на Хебър 200 хиляди евро.

„Георги Николов е наш футболист. Той е освободен от Хебър. Ние работим съвместно с тях по отношение на договора. Всички въпроси ще бъдат решени и той ще бъде наш футболист“, лаконичен бе Киричек.