Диян Петков: По всеки показател бяхме най-добрите в групата! Целта ни е да…

0
chernomoretz neftohimik 3

Старши треньорът на Нефтохимик Диян Петков призна в предаването „Часът на Трета лига“, че голямата цел пред „шейховете“ след завръщането им във Втора лига ще бъде да се утвърдят в групата. Бившият футболист на Нафтата, който остави трайна следа и в другия бургаски клуб – Черноморец, е реалист и е наясно, че бившия участник в „А“ група го чака тежка кампания при професионалистите. Петков призна, че голямата цел на клуба ще бъде да си върне голяма част от юношите, които играят далеч от родния си клуб.

„Съвсем заслужено спечелихме промоция за Втора лига. Бяхме по всеки един показател най-добрият отбор в групата. Не съм чак толкова щастлив от първото място, защото Нефтохимик не заслужава да бъде на това ниво. Ще се опитаме да върнем част от хората, които са преминали през нашата школа. Има момчета, които ще вземем, но надали ще успеем да върнем всички“, коментира Петков в предаването „Часът на Трета лига“.

„Приоритетът ни е да развиваме школата, за да имаме в бъдеще наши кадри. Разбира се, паралелно с това ще се опитаме да се утвърдим във Втора лига. Това ще бъде и целта ни – да запазим мястото си в професионалния футбол. Финансово сме стабилни, нещата в клуба са подредени, но не може да говорим за Първа лига. Да се надяваме, че ще успеем да бъдем фактор във второто ниво. Надявам се, че ще направим отбор с облик“, разкри легендата на бургаския футбол.

„Това, което се случи в Първа лига, дойде като гръм от ясно небе. След като тимът се озова във Втора лига обаче, бе ясно накъде отиват нещата. Дано бургаският футбол все пак успее да тръгне нагоре. И говоря не само за Нефтохимик, но и за Черноморец (Бургас). За съжаление, трудно ще успеем на този етап да върнем публиката отпреди 20 години. И най-жалкото е, че тези момчета няма да имат възможността да усетят тръпката от това да играят пред такава публика“, завърши Диян Петков.