Децата на ЦСКА-София спечелиха турнира в памет на Трифон Иванов

0
tsska sofia trifon

Отборът на ЦСКА-София стана победител в седмото издание на турнира за деца в памет на Трифон Иванов. Младите армейци завършиха победно турнира, без да допуснат нито един гол във вратата си. В надпреварата, която т.г. е за млади футболисти, набор 2012 г., се включиха шест отбора от водещи школи в страната.

До финала за купата достигнаха ЦСКА-София и „Берое“. Столичани в групата си разбиха „Лудогорец“ с 4:0 и „Локо“ (ГО) с 3:0, а старозагорци се наложиха с 2:1 над „Левски“ и 4:1 над „Етър“. Във финалния мач „червените“ вкараха по един гол през двете полувремена и триумфираха с отличието.

В мача за третото място „Лудогорец“ победи „Левски“ с 2:1. Младите етърци, водени от треньора Иван Петков, в групата си освен на „Берое“ отстъпиха с 2:1 над „Левски“, но в мача за петото място разгромиха „Локомотив“ (ГО ) с 9:1.

Носител на специалния приз „Трифон Иванов“ стана Васил Вълков от ЦСКА-София, който получи наградата си от дъщерята на Трифон – Марина Иванова. „Гордейте се с екипите на вашите отбори, гордейте се с това, че сте българи и не забравяйте това!“, обърна се към младите футболисти Марина Иванова.

Купата на победителите бе връчена от зам.-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, а наградите връчваха още председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, секретарят Игор Бакьов и шефът на Областния съвет на БФС – Габрово и председател на Клуба на ветераните на „Етър“ Георги Трендафилов.

Организатори на турнира са Зоналният съвет на БФС, в партньорство с Община Велико Търново и ОП „Спортни имоти и прояви“. Първото издание преди 7 години бе спечелено от „Лудогорец“, следващите четири – от „Левски“ (София), а последните две – от ЦСКА.