Дерменджиев вдигна мерника на национали, развърта метлата за Чехия

0

Селекционерът Георги Дерменджиев е вдигнал мерника на част от играчите, които играха при загубата от Парагвай и те няма да попаднат сред титулярите на евроквалификацията с Чехия. Специалистът иска на всяка цена да завърши еврокампанията с победа, за да имаме поне един успех.

„Меридиан Мач“ научи, че Дерменджиев бил ядосан най-много от поведението на Божидар Краев, който с разсеяния и неконцентриран подход провали две от най-стойностните ни атаки. За сметка на това се очаква направилият силен мач дебютант Георги Георгиев да остане на вратата и в мача с чехите, въпреки че бе смятан първоначално за трети вариант. Дерменджиев се надявал, че с влизането на Божиков центърът на защитата ще изглежда далеч по-солиден, защото срещу Парагвай с двойките Чорбаджийски – Терзиев преди почивката и Чорбаджийски – Кристиян Димитров след това, липсваше какъвто и да е синхрон. Двамата бяха прекалено далеч един от друг и позволяха на бързите парагвайци лесно да нахлуват между тях. Не биеха и съперника при шутовете около наказателното и така се стигна до гола на Алмирон. Дерменджиев се колебаел кой измежду Чорбаджийски и Димитров да бъде партньор на Божиков.

Голямата въпросителна са двойката дефанзивни халфове, които не бяха никаква спирачка за нахлуващите на тълпи играчи на „гуараните“. Въпреки че Георги Костадинов бе несменяем титуляр през последните години, стига да бе в добро здравословно състояние, той може да остане на пейката за сметка на Сашо Цветков. Не е ясна и съдбата на Малинов, но пък Симеон Славчев не е в най-доброто си здравословно състояние.

Инертният Неделев също разочаровал селекционера и на негово място ще оперира Кирил Десподов, а на другия фланг ще действа Вандерсон.

Твърде възможно е на върха на атаката да застане намиращият се в много добра форма Димитър Илиев, който е лидер при голмайсторите в първенството с 10 гола. Това изглежда е и един от начините да постигнем по-добра резултатност. Ако зад него обаче застане капитанът Ивелин Попов, то мястото си ще изгуби Марселиньо.