Дерменджиев: Отговорността тежи на играчите, наслоено е с времето! На Рейш заплатата щеше да замине!

0
georgi dermendjiev

Наставникът на Левски Георги Дерменджиев даде брифинг преди предстоящия мач с Верея от Първа лига. Специалистът заяви, че разликата между „сините“ и Лудогорец е по-малка от това, което се е видяло на терена през миналия уикенд. Той разкри, че е говорил с Нуно Рейш и Живко Миланов след реакциите им след поражението от „орлите“.

„Винаги, когато си по-спокоен виждаш какво е направено и как е бил мачът. Направихме много грешки, ние си ги направихме и с това помогнахме на Лудогорец. Всички мачове са непредсказуеми, имаме подготовка за такъв начин на игра, готвим се, Верея е непредсказуем отбор, с този нови футболисти, които непрекъснато идват. Готови сме за този мач. Необходим ни е човек за този пост, аз съм убеден, времето ни е притиснало.

Има готов човек за заместник на Тиам, имаме план как да компенсираме отсъствието му.

На тримата, на които изтичат договорите, ще има разговори с тях. Ще има разговори, казвам. Тяхното оставане зависи от много работи.

Много коментираме мачът с Лудогорец, защото очакванията бяха много големи, но аз казах в началото, че има реалности. Направихме задълбочен анализ, правим за всеки мач такъв, искам отборът да се подобрява дори със загубите. Такава загуба трябва да ни подобри, казах го и на футболистите. С новото ръководство имаме постоянно разговори, имаме политика, която ще направим всичко, за да я спазваме. За един мач има много предпоставки, дори да си го загубил. Има разлика между нас и Лудогорец, всички го виждат. Не е толкова голяма тя според мен. Играчите не показаха максималните си възможности заради психолическия натиск, който беше върху тях.

Не мога да се меся в селекцията на националния треньор. Той така е преценил за момента, такова решение е взел.

Клубът има много точно и ясна политика, казано е и от ръководството – оздравяване на клуба, има бюджет, с който трябва да се съобразил и съответно да направим отбора конкурентно способен. Отговорността тежи на играчите, защото това е наслоено с времето. За толкова години загубиха три финала за Купата на България, класирания разни, вече отговорността, която е върху тях, им тежи. С времето обаче те трябва да свикнат с това нещо, това не бива да им е оправдание.

Пред всички говорих с Нуно Рейш за смяната, ако беше реакцията от заплатата му, щеше да му замине заплатата и всичко. Той каза, че е реагирал така, защото не е доволен.

Говорих и с Живко, защото не трябва да говори така, не може играч като него да иска да изглежда по някакъв начин в нечии очи.

Искаме да изградим един отбор, колко време ще ми дадат, е друго нещо. Говоря с играчите като равен с равен. Футболистите трябва да мислят за играта вече, всичко е спокойно. Не трябва след един мач да сме на друг полюс, отборът трябва да се капсулова. И аз исках да се случа нещата по друг начин, но има реалности, с които трябва да се съобразяваме. Има неща напред във времето, не може да прескочим: „Хоп, всичко е готово“. Има неща в перспектива“, каза Дерменджиев пред журналистите.